Categorieën

Service

Hoofdstuk ‘Bouwen in de Broekpolder’ definitief afsluiten

Hoofdstuk ‘Bouwen in de Broekpolder’ definitief afsluiten
Politiek

Hoofdstuk ‘Bouwen in de Broekpolder’ definitief afsluiten

  • Redactie
  • 09-06-2020
  • Politiek
Hoofdstuk ‘Bouwen in de Broekpolder’ definitief afsluiten
VLAARDINGEN – De PvdA wil aanstaande donderdag bij de gemeenteraad het hoofdstuk ‘Bouwen in de Broekpolder’ definitief sluiten. De fractie zal samen met GroenLinks een motie indienen waarin voor eens en voor altijd uitgesproken wordt dat de Broekpolder uitgesloten wordt van woningbouw.

Aanleiding is een eerder interview voor Omroep Vlaardingen waarin de verantwoordelijk wethouder suggereerde dat alle opties bespreekbaar moeten zijn binnen het participatietraject van een nieuwe Woonvisie voor Vlaardingen. Dit vindt de PvdA ook maar daarbij dient de Broekpolder uitgesloten te worden. ,,Eerder heeft de gemeenteraad van Vlaardingen vorig jaar al unaniem vóór een motie gestemd over een groene Broekpolder’’, aldus Tom Romeijn van de PvdA. ,,Bouwen in de polder is dus al uitgesloten! Wat de PvdA betreft sluiten we de discussie over ‘stenen in de polder’, na donderdag, definitief!’’

In de motie verwijzen de indieners, fractievoorzitters Stefanie Solleveld van de PvdA en Lianne van Kalken van GroenLinks, naar de enorme waarde van een groene Broekpolder voor het vestigingsklimaat in Vlaardingen. Ze erkennen dat inwoners van Vlaardingen weliswaar allerlei zaken kunnen aangeven bij een participatietraject, maar dat het bij datzelfde traject duidelijk moet zijn dat de Broekpolder op voorhand uitgesloten wordt van mogelijke woningbouw. Ze verzoeken het college dan ook dit als randvoorwaarde te voegen bij dit traject.

De raad vergadert aanstaande donderdag vanaf 20.00 uur via een online videoverbinding. U kunt dit volgen via deze link