Categorie├źn

Service

Horecazaken weg in en uit Vlaardingen

Horecazaken weg in en uit Vlaardingen
Nieuws

Horecazaken weg in en uit Vlaardingen

  • Redactie
  • 26-03-2023
  • Nieuws
Horecazaken weg in en uit Vlaardingen
VLAARDINGEN – De een wil ‘iets’ toevoegen aan Vlaardingen, de ander de Caribische keuken op de kaart zetten. Vlaardingen was er nog niet klaar voor blijkbaar, want restaurant Blue Caribbean aan de Brede Havenstraat is leeg en staat te koop. En Ed Jansen, van “ Eten bij Jansen ” aan de Hoogstraat laat via social media weten dat hij er per 1 april mee stopt. En nee, dat is geen grap, aldus Ed Jansen zelf. Blue Caribbean is pas een jaar geleden geopend, en Ed Jansen een jaartje eerder in 2021.

Blue Caribbean en Jansen zijn niet de enige restaurants die stoppen of in de etalage staan om overgenomen te worden. Op de websites van verschillende horecamakelaars troffen we er meer aan waaronder Grieks restaurant Palladion , dat 3 jaar geleden na een brand aan de Koningin Wilhelminahaven verhuisd is naar het Liesveldviaduct. De eigenaren laten weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Verder is afhaal- en bezorgrestaurant Prik Thai aan de Hoogstraat klaar om overgenomen te worden; de voormalig uitbater is eerder naar één deur verderop verhuisd en is daar Thais restaurant Boran Thai gestart, maar ook dat staat sinds kort te koop . Vanwege persoonlijke redenen wordt er een opvolger gezocht.

Eerder zagen we Cozy Corner al stoppen, een horecagelegenheid op de hoek van de Kuiperstraat en de Fransenstraat, en het voormalige Grand café Alba's aan de Westhavenkade 1 staat alweer leeg sinds medio 2020.

Daarmee is de opsomming nog niet compleet, want wie even zoekt op “horeca te koop Vlaardingen” vindt nog wel meer zaken. Een eigen zaak beginnen, succesvol maken en houden is nu eenmaal moeilijk. Eerst was er corona en daarna de oplopende inflatie die er voor zorgde dat we minder te besteden hadden. En voor eigenaren van horecazaken werd het tenslotte ook allemaal duurder. Dat heet marktwerking en daar doet een gemeente ook niets aan.