Categorieën

Service

Hubert Tisserand overtuigende winnaar van het Broekpolder International Open

Hubert Tisserand overtuigende winnaar van het Broekpolder International Open
Sport

Hubert Tisserand overtuigende winnaar van het Broekpolder International Open

  • Kor Kegel
  • 14-07-2019
  • Sport
Hubert Tisserand overtuigende winnaar van het Broekpolder International Open
VLAARDINGEN – De Fransman Hubert Tisserand heeft het Broekpolder International Open gewonnen. Hij leidde vanaf de eerste dag en wist vol te houden tot het eind. Zijn score was uiteindelijk -11.

Medeorganisator Dick Molenaar doet verslag. Tweede werd de Duitser Florian Fritsch met -10, de derde plaats werd gedeeld door de Nederlander Philip Bootsma, Duitser Hurly Long en Fransman Felix Mory met -6. 

Het was zaterdag een spannende slotronde op Golfclub Broekpolder, waarin Tisserand begon met een voorsprong van vier slagen, maar al snel enkele bogeys maakte, terwijl Fritsch juist birdies kon laten noteren. Ze speelden niet in dezelfde flight, dus het publiek vertelde elkaar tussen de holes door hoe de stand was en kon soms moeilijk kiezen met welke flight mee te lopen. Uiteindelijk kreeg Tisserand met birdies op holes 15 en 16 weer een gat van twee slagen, waardoor hij nog een bogey kon maken op hole 17 en met een par op hole 18 de titel kon winnen.  

Ook het tweede Broekpolder International Open kende hiermee een Franse winnaar, na vorig jaar Nicolas Maheut. De 25-jarige winnaar Hubert Tisserand is een eerstejaars professional uit Lyon, die in 2016 als amateur het Open International de la Mirabelle d’Or op de Alps Tour heeft gewonnen. Zijn resultaten op de Pro Golf Tour dit jaar waren nog niet denderend, al werd hij vorige week wel derde in het Leipziger Open (waar Dylan Boshart won), dus hij raakte in vorm.  

De professionals verdeelden het prijzengeld van dertigduizend euro, met een cheque van vijfduizend euro voor de winnaar. De volledige uitslag staat op https://www.progolftour.de/livescoring-en.html   

Van Golfclub Broekpolder wisten alleen Henry Lai en Timo Thans de cut van +2 te halen, waarna zij op de 48ste respectievelijk 53ste plaats eindigden. Clubprofessional James Doughtie haalde de cut niet en kon zijn prestatie van vorig jaar dus niet herhalen. Hij trok wel veel publiek toen hij pas op vrijdagavond om half zeven zijn tweede ronde kon beginnen. 

Op vrijdag ontstond er door het onweer en de regen een vertraging van vier uur, waardoor de laatste spelers hun tweede ronde op zaterdagochtend om half acht moesten afmaken. Gelukkig bleef het op zaterdag grotendeels droog, in de finale ‘s middags was het zelfs mooi weer voor de vele toeschouwers op de mooie baan van Golfclub Broekpolder.  

Broekpolder International Open was heel belangrijk voor de jaarranglijst (Order of Merit) van de Pro Golf Tour, waarvan de Top 5 aan het eind van het seizoen promoveert naar de Challenge Tour. Hurly Long versterkte zijn eerste plaats met de derde plek in Vlaardingen, Allen John haalde er als tweede ook wat punten bij, net als Robbie van West als derde, Hinrich Arkenau schoof op naar nummer vier, terwijl Benjamin Rusch zakte naar nummer vijf. Daarachter deden Felix Mory (nr. 8) en Finn Fleer (nr. 9) goede zaken met hun derde resp. twaalfde plek in Vlaardingen. Winnaar Hubert Tisserand maakte een grote sprong naar nummer 11, vlak achter Dylan Boshart van Broekpolder.

Er zijn nog vier toernooien te spelen op de Pro Golf Tour, het volgende is St. Pölten in Oostenrijk. De Order of Merit staat op https://www.progolftour.de/order-of-merit-en.html .  

Het Broekpolder International Open 2019 was een mooi toernooi, zegt Dick Molenaar, met een onbekende maar sterke winnaar, een ervaren speler op de tweede plaats, een jonge amateur uit Nederland op het podium en daarachter de strijd om de punten voor de Order of Merit en promotie naar de Challenge Tour. De Nederlandse spelers streden mee om de prijzen en velen haalden de cut, maar de spelers van Broekpolder zelf bleven achter in dit sterke deelnemersveld.

Ondanks de regen van vrijdag was het een groot succes met veel publiek op zaterdag en een goede organisatie van Golfclub Broekpolder.