Categorieën

Service

Hulpacties voor door brand getroffen kunstenaars

Hulpacties voor door brand getroffen kunstenaars
Nieuws

Hulpacties voor door brand getroffen kunstenaars

  • Redactie
  • 28-04-2024
  • Nieuws
Hulpacties voor door brand getroffen kunstenaars

VLAARDINGEN - Op 25 april was er een grote brand in het gebouw aan de Waterleidingstraat waar een aantal kunstenaars hun ateliers hadden. Onder hen zijn Mirjam Boomert, Rahan Deljo en Jan van Dorp. Het atelier van Jan van Dorp is volledig weggevaagd door de brand, waarbij veel van zijn levenswerk verloren is gegaan. Niet alleen is dat allemaal onvervangbaar, maar voor Jan en zijn collega’s in het verzamelpand is met de brand ook hun bron van inkomsten zo goed als verloren gegaan.

Van Mirjam Boomert’s atelier is nog niet helemaal duidelijk hoe groot de schade is, door brand of bluswerkzaamheden. Op social media vertelt Mirjam hoeveel er nog (on)duidelijk is: ,,Wat mijn ruimte betreft is er nog veel onduidelijk, het lijkt erop dat er geen brand heeft gewoed maar wat er aan rook, roet of waterschade is, dat weten we dus nog niet omdat we het pand niet mogen betreden. Pas als er duidelijkheid is over asbest én de veiligheid van het pand, dan mogen we, ergens volgende week, naar binnen’’.

Voor Jan en Mirjam zijn er kort na de brand crowdfunding-campagnes opgestart om tenminste weer een start te kunnen maken na dit grote verlies. Een hulpactie voor Jan is opgestart door zijn dochters via deze link  en voor Mirjam is er een hulpactie gestart door de kunstenaars van Stichting KunstWerkt die u hier vindt 

Met geld krijgen Jan, Mirjam (en de andere kunstenaars waarvan nog onzeker is hoe hun werk eraan toe is) al dat mooie werk en die verzamelde spullen niet terug, maar het zal helpen bij het vinden van tijdelijke opslag, het opknappen en inrichting van een nieuw atelier, het vervoeren en verhuizen van spullen, het overbruggen van huur en de aankoop werkmaterialen.