Categorieën

Service

Humanitas neemt Thuisadministratie van Seniorenwelzijn over

Humanitas neemt Thuisadministratie van Seniorenwelzijn over
Gezond

Humanitas neemt Thuisadministratie van Seniorenwelzijn over

  • Redactie
  • 18-04-2024
  • Gezond
Humanitas neemt Thuisadministratie van Seniorenwelzijn over

VLAARDINGEN - Begin 2024 is de subsidie vanuit gemeente Schiedam voor Thuisadministratie aan Seniorenwelzijn beëindigd. Maar daarmee eindigde de verantwoordelijkheid vanuit de welzijnsorganisatie nog niet. Op zoek naar een duurzame oplossing hebben vrijwilligersorganisatie Humanitas en Seniorenwelzijn elkaar gevonden. Vereniging Humanitas Nieuwe Waterweg Noord neemt, na een zorgvuldige overdracht, per 1 april 2024 officieel alle vijftien Thuisadministratie-vrijwilligers en de 31 deelnemers van Seniorenwelzijn over.

,,Onze organisaties laten zien er samen te zijn voor inwoners die een hulpvraag hebben. Wij zijn blij dat de overgang zo prettig en soepel is verlopen en dat de deelnemers hun ‘eigen’ vrijwilliger kunnen behouden. Dat is enorm belangrijk voor deze doelgroep'', aldus Mira van Bentveld, bestuurder van Seniorenwelzijn.

Janneke Kruithof, voorzitter van vereniging Humanitas Nieuwe Waterweg Noord, vult aan: ,,Al jaren werken Humanitas en Seniorenwelzijn goed samen. Daar waar gaten in de dienstverlening vallen en Humanitas een bijdrage kan leveren om die gaten te dichten, doet zij dat graag. Met deze overstap kunnen we inwoners blijvend ondersteunen. Uitgangspunt is elkaar aanvullen; een meerwaarde zijn voor elkaar.''

Als onderbouwing om Thuisadministratie Seniorenwelzijn te integreren binnen Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek Plus (VHB+), beargumenteert Kruithof: ,,Deze beslissing komt voort uit een zorgvuldige afweging waarin we de unieke behoeften van onze doelgroep centraal hebben gesteld. Hoewel beide activiteiten zich richten op activerend ondersteunen, hebben we ervoor gekozen om Thuisadministratie Seniorenwelzijn niet rechtstreeks bij Thuisadministratie Humanitas te voegen. Dit besluit is gebaseerd op de verschillende doelstellingen en benaderingen van beide programma's, die elk unieke voordelen bieden voor onze gemeenschap. In lijn met ons beleid om inwoners, te ondersteunen die mogelijk minder zelfredzaam zijn, erkennen we binnen onze activiteit ‘Vriendschappelijk Huisbezoek Plus’ (VHB+) de bredere behoefte aan ondersteuning; inclusief hulp bij administratieve taken. Hierdoor is de activiteit een betere match.''

Vriendschappelijk Huisbezoek Plus (VHB+) is onderdeel van het programma Humanitas Nieuwe Waterweg Noord in het thema eenzaamheid. VHB+ heeft extra oog voor personen met een klein netwerk of andere beperkende omstandigheden die kunnen leiden tot eenzaamheid. Vrijwilligers worden getraind in het activerend ondersteunen van eenzame inwoners, waarbij het (her)ontdekken van waarden, het aanleren van life-skills en het vergroten of versterken van het eigen netwerk centraal staat.


Seniorenwelzijn Vlaardingen

Reigerlaan 100, Vlaardingen

Meer over Seniorenwelzijn Vlaardingen →