Categorie├źn

Service

IKV en andere bedrijfsverenigingen bieden ondernemers hulp aan

IKV en andere bedrijfsverenigingen bieden ondernemers hulp aan
Nieuws

IKV en andere bedrijfsverenigingen bieden ondernemers hulp aan

  • Advertorial
  • 05-05-2020
  • Nieuws
IKV en andere bedrijfsverenigingen bieden ondernemers hulp aan
VLAARDINGEN - Nu de coronacrisis ons zowel privé als professioneel flink raakt, is alle hulp welkom. De situatie heeft een enorme impact op de economie en op organisaties. De overheid helpt ondernemers met de inzet van diverse regelingen. Dat is een fijne gedachte maar biedt geen zekerheid voor de toekomst. De drie bedrijfsverenigingen in de regio, IKV Ondernemend Vlaardingen, Schiedam Havens en Move zetten zich daarom, tezamen met Stroomopwaarts, extra in om ondernemers te helpen. 

Om de crisis door te komen, zal er een groot beroep worden gedaan op de creativiteit. Als ondernemer ben je wel gewend hier mee om te gaan. Desalniettemin beseffen de drie verenigingen heel goed dat er momenteel grenzen worden bereikt. Dan is alle hulp welkom. Daarom hebben zij de handen ineengeslagen. Zo willen zij hun steentje bijdragen om gezamenlijk deze crisis te overwinnen. 

Uw werknemers uitlenen of inlenen

Op het ogenblik is er als gevolg van de getroffen maatregelen heel veel uitval van productie en als gevolg daarvan een oplopende werkloosheid. Er zijn ook sectoren, zoals de zorg, logistiek, distributie, supermarkten, voedselketen, sommige bouwbedrijven en techniek,  die zitten te springen om mensen. Momenteel worden werkgevers in de arbeidsmarktregio’s opgeroepen om te kijken wat zij kunnen doen om snel mensen te vinden die deze cruciale functies kunnen vervullen. Mochten ondernemers in dit kader werknemers willen uitlenen of inlenen, dan kan dat via de bemiddeling op www.NLwerktdoor.nl

Volg het webinar

Omdat de ondernemersverenigingen goed begrijpen dat de coronacrisis een enorme impact heeft op elke ondernemer individueel, bieden zij een webinar aan met Wouter van den Berg van BrainCompass. Deze staat gepland op donderdag 14 mei a.s. om 10.00 uur en zal tot uiterlijk 11.00 uur duren. Wouter is neuro-economist en eigenaar van BrainCompass. Hij praat de deelnemers bij over de gevolgen van de coronacrisis, wat dit doet met het gedrag van mensen, waar dit gedrag vandaan komt en hoe hiermee om te gaan. Wie interesse heeft in het webinar kan een e-mail sturen naar [email protected] met het verzoek tot deelname aan het webinar. Je krijgt dan een uitnodiging met instructies voor deelname. 

Beschikbare regelingen

Wellicht ten overvloede maar de bedrijfsverenigingen wijzen ondernemers ook op op de huidige regelingen die onder meer de overheid in het leven heeft geroepen om de coronacrisis te overbruggen. Op de website van IKV Ondernemend Vlaardingen staat een overzicht van deze regelingen. Onder meer Stroomopwaarts en het UWV zijn de organisaties waar zzp’ers en ondernemers terecht kunnen als zij steun nodig hebben. Ga voor meer informatie naar www.ikv.nu.

Restaurant Molenexpositiecentrum B.V.

Hogewerf 68, Vlaardingen

Meer over Restaurant Molenexpositiecentrum B.V. →