Categorieën

Service

Inbraak bij Wij-land Wijkpark Holy

Inbraak bij Wij-land Wijkpark Holy
112

Inbraak bij Wij-land Wijkpark Holy

  • Redactie
  • 20-06-2023
  • 112
Inbraak bij Wij-land Wijkpark Holy
VLAARDINGEN - Afgelopen weekend is er weer een inbraak geweest. Dit keer op het Wij-Land Holy, de voormalige bouwspeelplaats naast Stadsboerderij Holywood. Het Wij-land wordt dóór wijkbewoners beheerd, ze orhaniseren er activiteiten vóór de bewoners. Veel van echte waarde vond de inbreker niet, maar toch heeft hij wel wat opvallende spullen meegenomen.  Namens de vrijwilligers een briefje aan de dader...

Het is nacht. Normaal gesproken lig je op één oor. Maar deze nacht besloot je om eens te nachtbraken. Want ja, weer eens iets anders toch? Gewoon eens kijken wat de nacht brengt. Kijken of je nog ergens wat te eten kan krijgen of misschien een extra zakcentje... Kan altijd kijken toch? Nou had je te horen gekregen dat kinderboerderij Holywood al een bezoekje had gehad van een collega van jou. Dat was dus geen optie. Wel het naastgelegen weiland. Met dat hek. Je had er gelukkig aan gedacht om een scherp geval mee te nemen waarmee je zo door een ketting kon knippen. Zo slim! Geen enkele nachtbraker denkt daaraan. Jij echt wel!! 

En wat fijn dat het dan ook werkt. Want knip knip... Hekje open en je bent binnen. Nou binnen?? Je bent op Het Wij-Land. Enorm donker. Maar ook daar zal je vast aan gedacht hebben door een zaklamp bij je te hebben. Gelukkig heb je de moestuin niet gezien. Want anders hadden wij kunnen fluiten naar de aardappels, peulen, wortels... oh shoot.. maak ik je nu wakker? Ze zijn inmiddels geoogst hoor!! 

Terug naar waar je stond. Namelijk voor de barak. Best interessant als je niet ergens naar binnen kan.  Geen sleutel. Geen raam om naar binnen te kijken. Nou was je bij het opstaan wakker genoeg om ook nog een breekijzer in je tas te stoppen. Dus dat kwam nu wel erg goed van pas. Eenmaal binnen viel je oog op de ruiltafel. Maar blijkbaar was dat speelgoed voor kinderen niet interessant. Dan gooi je dat maar gewoon op de grond. En toen viel je oog op de camera. Je hebt best wel wat moeite moeten doen om die er af te halen. Je had het niet hoeven doen. Het stekkertje zat er niet in. 

Door naar een kastdeur. Hmm. Die zat op slot. Doen wij altijd. Want je weet maar nooit. Helaas voor ons, gelukkig voor jou, kwam ook hier het breekijzer van pas. Wat een rommel heb je daar gemaakt zeg. Wat wel erg vreemd is is dat de doos met lijm door jou gevonden is. En meegenomen. Lekker om te snuiven? Geen idee. Je had het mogen laten liggen. Omdat we er heel wat activiteiten mee doen. En lijm is toch echt om mee te plakken. Mocht je toch denken dat je teveel lijm hebt gepakt? Het mag retour.

Vervolgens ben je naar de keuken gelopen en waarschijnlijk keihard tegen een kruiwagen aan gelopen. Het stomme ding stond in de weg. Eenmaal in de keuken vindt je van alles. Chips, ijsjes, brood, snoep, (je bent zeker geen drop liefhebber want die heb je voor ons bewaard). Je vind een frituurpan en in de koelkast een enorme meloen. Die is natuurlijk veel te zwaar om mee te nemen. En onhandig. En ja, je hebt toch wel een beetje haast dus hmm. 'Ah, de kruiwagen', hop alles erin. Het andere eten, de pot met vrijwillige bijdragen, de lijm...

En zo ben je weer op pad gegaan ons achterlatend met een dubbel gevoel. We gunnen jou en iedereen van alles. Maar wij zijn van mening dat gewoon vragen nog altijd de meest sociale en vriendelijke manier is. Ook op Het Wij-Land Holy. Dus kom nou voortaan tijdens openingstijden. Dan kom je bij ons een gratis bakkie halen en trakteer je de vrijwilligers met een taartje of met een lekkere snack. Er zit genoeg in de pot die je hebt meegenomen. 

Oh en zoek je nog werkervaring? Wij zoeken nog sjouwers en bouwers. Altijd welkom bij alle begripvolle vrijwilligers van het Wij-Land Holy aan het Boerderijpad 5.