Categorie├źn

Service

Indische Buurt: betaald parkeren of niet

Indische Buurt: betaald parkeren of niet
Wonen

Indische Buurt: betaald parkeren of niet

  • Redactie
  • 13-10-2022
  • Wonen
Indische Buurt: betaald parkeren of niet
VLAARDINGEN - Inwoners en bedrijven van de Indische Buurt kunnen binnenkort laten weten of zij voor of tegen betaald parkeren in hun buurt zijn. Als er voldoende draagvlak is voor het invoeren van betaald parkeren met vergunningen voor bewoners dan zal de gemeente dit invoeren. In deze wijk zorgt de combinatie van beperkte ruimte en toegenomen autobezit voor hoge parkeerdruk.

De hoge parkeerdruk in de Indische Buurt is veel bewoners een doorn in het oog. Extra parkeerruimte maken, valt niet mee, omdat er ook ruimte nodig is voor zaken als groen, spelen of bijvoorbeeld afvalcontainers. Betaald parkeren met een vergunningensysteem voor bewoners, kan een manier zijn om de parkeerdruk te verminderen. Maar de gemeente voert betaald parkeren in nieuwe gebieden alleen in, als de meeste buurtbewoners dat willen. Daarom ontvangen bewoners en ondernemers in de Indische Buurt deze week informatie over de draagvlakmeting die in november plaats gaat vinden. Bij de meting onderscheidt de gemeente 4 deelgebieden . In elk daarvan mogen de bewoners en bedrijven laten weten of ze voor of tegen betaald parkeren in hun deel van de Indische Buurt zijn.

Met behulp van een brief en een folder krijgen de inwoners van de buurt eerst informatie over de gevolgen van betaald parkeren. Over welke buurten gaat het? Wat is de verwachte invloed op de parkeerdruk in de buurt? Hoe zit het met bezoek? Voor hoeveel vergunningen komen bewoners in aanmerking? Deze informatie en meer, lezen de buurtbewoners terug in de folder die zij thuisgestuurd krijgen.

Voor buurtbewoners, maar ook voor ondernemers en organisaties in de buurt, worden in aanloop naar de raadpleging informatiebijeenkomsten georganiseerd. Hier krijgen de mensen de gelegenheid om eventuele vragen die er nog leven persoonlijk te stellen.

Kiezen

Begin november komt de enquête in de brievenbus. Bewoners en bedrijven hebben dan tot 22 november 2022 de tijd om de gemeente te laten weten wat zij vinden van betaald parkeren in hun buurt. Als minimaal de helft van de buurt de enquête invult en een meerderheid voor of tegen de invoering van betaald parkeren is, neemt de gemeente de uitkomst over. Als tussen de 24 en 50 procent de vragenlijst invult en de meerderheid van de reacties voor het invoeren van betaald parkeren is, dan legt het college de uitkomst voor aan de gemeenteraad en kan de gemeenteraad besluiten of er al dan niet betaald parkeren in de buurt wordt ingevoerd. Als minder dan 24 procent de enquête invult, ziet het college dat als teken dat er onvoldoende draagvlak is en komt er geen betaald parkeren in de Indische Buurt.