Categorieën

Service

Ingezonden: Laat het vreugdevuur niet verloren gaan

Ingezonden: Laat het vreugdevuur niet verloren gaan
Nieuws

Ingezonden: Laat het vreugdevuur niet verloren gaan

  • Redactie
  • 31-12-2020
  • Nieuws
Ingezonden: Laat het vreugdevuur niet verloren gaan
Als buurtbewoner van de Marktbuurt waar het vreugdevuur aan de Broekweg al meer dan twintig jaar wordt georganiseerd wil ik graag mijn mening geven over de situatie rond het vreugdevuur dit jaar. Ik vind het echt ongelooflijk hoe er door de burgemeester en de Vlaardingse gemeenteraad wordt omgegaan met deze situatie. Ik heb er begrip voor dat er dit jaar door de coronacrisis bepaalde zaken niet kunnen maar ik constateer wel dat sinds afgelopen weekend de politie elke dag met busjes, auto's en ME door de straten van deze buurt rijdt. Auto's en voetgangers worden gestopt en gecontroleerd. Vandaag stond ook de brandweer op het plein met leden van het 'droneteam'.

Waarom wordt er op deze manier een einde gemaakt aan een jaren oude Vlaardingse traditie (al sinds de jaren vijftig) en waarom wordt er met deze groep omgegaan alsof het de grootste terroristen zijn. Als voorstander van dit vreugdevuur dat volgens mij voor saamhorigheid en gezelligheid zorgt, zodat we op een leuke en vrolijke manier het nieuwe jaar in kunnen gaan, creëert deze nieuwe situatie alleen maar angst en laat het lijken dat onze vrijheden zeer worden beperkt.

De burgemeester noemde de woorden democratie en veiligheid in zijn interview op NPO1 maar we moeten niet vergeten dat de enquête uit 2018 duidelijk liet zien dat voorstanders van de vreugdevuren in de meerderheid waren en dat de veiligheid geen betrekking had op de vuren maar op het vuurwerk in het algemeen. Dus waar is de democratie hier te zien? Het is niet een grote meerderheid maar een kleine minderheid die achter het verbod van de vreugdevuren staat. Laten we onze Vlaardingse tradities en gewoonten niet zomaar verloren laten gaan, en vergeet niet dat we allemaal jong zijn geweest. Burgemeester, ga in gesprek met deze groep en zo kunnen al die politieagenten deze dagen lekker met hun familie doorbrengen.

Een bezorgde trotse buurtbewoner van de Marktbuurt