Categorieën

Service

Interessante informatie over tuinterrassen in Vlaardingen

Interessante informatie over tuinterrassen in Vlaardingen
Wonen

Interessante informatie over tuinterrassen in Vlaardingen

  • Ingezonden mededeling
  • 28-05-2024
  • Wonen
Interessante informatie over tuinterrassen in Vlaardingen

VLAARDINGEN - Nederland telt miljoenen tuinen, dus de kans is groot dat jij ook voorzien bent van een tuin. Je hebt ze natuurlijk in verschillende formaten. Sommige mensen hebben maar een paar vierkante meter, terwijl anderen hele voetbalvelden hebben. Een tuin draagt bij aan de biodiversiteit en de algehele uitstraling van een woning.

Tegelijkertijd hebben tuinen ook een sociale functie en daarom zijn tuinterassen zeer geliefd. Je weet wel wat een tuinterras is, maar de kans is groot dat je niet vaak over dit fenomeen hebt nagedacht. Gelukkig wel na het lezen van dit artikel.

De geschiedenis van tuinterrassen

Tuinterassen hebben al een lange geschiedenis. De eerste tuinterassen waren bijvoorbeeld al te vinden in het Perzische rijk. We hebben het dan echt over duizenden jaren geleden. Ook bij veel andere beschavingen werden tuinterrassen gebruikt voor het vormgeven van de tuin.

Er bestonden toen weliswaar terrassen, maar die waren natuurlijk alleen voor de elite en niet voor de ‘gewone’ burger. In principe kan gesteld worden dat hoe rijker een land of gebied werd, hoe meer terrassen er te zien waren. Momenteel is vrijwel elke tuin voorzien van een tuinterras (soms met keramiek tegels) en dit heeft ook mede te maken met de wijze waarop we nu naar de wereld kijken. We willen als mens namelijk meer controle over de natuur.

De moderne functies van tuinterrassen

Welnu, je hebt nu een algemeen beeld van de geschiedenis van tuinterrassen, maar wat zijn op dit moment de bekendste functies van een tuinterras? We zullen de belangrijkste functies kort bespreken.

Statussymbool

In onze kapitalistische wereld zijn statussymbolen erg belangrijk. Daarmee kun je je namelijk onderscheiden van andere mensen. De auto is een van de bekendste statussymbolen, maar ook een tuinterras neemt een goede plaats in. Je laat daarmee zien dat je smaak hebt of juist over geld beschikt voor luxe.

Sociale functie

Dan heeft een tuinterras natuurlijk ook nog een sociale functie. Nederland kent heerlijke zomers en tuinfeesten passen daar helemaal bij. De combinatie van natuur, eten en goede gesprekken wordt zeer gewaardeerd.

Wellnessfunctie

Een tuinterras heeft ook een wellnessfunctie. Genieten van de zon in een lekkere terrasstoel brengt een relaxed gevoel met zich mee. Dit geldt ook voor het lezen van een boek of het spelen van een spelletje.

De toekomst van tuinterrassen in Nederland?

Er is steeds minder ruimte in Nederland en er is bovendien sprake van een woningtekort. Op dit moment wordt er veel ‘naar boven’ gebouwd en dat zie je terug aan de vele appartementencomplexen. De vraag is dan ook hoe de toekomst van tuinterrassen eruit gaat zien voor jongere generaties. Kunnen die nog genieten van een tuinterras of is het straks alleen nog voor de elite? De tijd zal het leren!