Categorieën

Service

Internetabonnementen vergelijken: waar let je op?

Internetabonnementen vergelijken: waar let je op?
Nieuws

Internetabonnementen vergelijken: waar let je op?

  • Ingezonden mededeling
  • 12-04-2023
  • Nieuws
Internetabonnementen vergelijken: waar let je op?
VLAARDINGEN - Internetabonnementen vergelijken kan een lastige klus zijn, omdat er zoveel verschillende providers en pakketten en dus ook allerhande aanbiedingen beschikbaar zijn. Toch is het belangrijk om de tijd te nemen om ze goed te vergelijken, omdat het kiezen van het juiste abonnement je geld kan besparen, de beste internetervaring kan bieden en frustratie kan voorkomen. Breedbandwinkel is gelukkig een handige vergelijkingssite die je helpen met het kiezen van het goede internet abonnement. Waar moet je niet vergeten op te letten bij het vergelijken van abonnementen voor internet?

Daadwerkelijk haalbare snelheid

In principe kun je er bij glasvezel internet en kabelinternet op rekenen dat de aangeboden downloadsnelheid ook ongeveer haalbaar is, hoewel de praktijk is dat het er vaak wat onder zit. Maar kies je voor goedkoop DSL-internet via de telefoonlijn, dan is het belangrijk om te weten dat je maximaal haalbare downloadsnelheid technisch beperkt wordt door de afstand van je woning tot de wijkcentrale. Het heeft geen zin om dan een abonnement af te sluiten voor DSL-internet met een hogere downloadsnelheid, want die is simpelweg niet haalbaar op je adres. Op sommige adressen kan de maximaal haalbare downloadsnelheid met DSL-internet behoorlijk laag zijn en je mogelijkheden voor gebruik van de verbinding behoorlijk beperken.

Extra kosten

Soms moet je wat verder kijken dan je neus lang is om te achterhalen hoe gunstig een aanbieding nu daadwerkelijk is. De prijs die weergegeven wordt kan namelijk mogelijk niet alle kosten die je gaat maken bevatten. Vaak moet je dan doorklikken om erachter te komen dat er extra kosten in rekening gebracht gaan worden voor zaken als installatiekosten, modemhuur en overige diensten. Controleer dit goed, en kijk ook goed of het abonnement niet na enkele maanden in prijs omhooggaat omdat je in eerste instantie ‘profiteert’ van een actietarief. Dan moet je namelijk het uiteindelijke bedrag als je daadwerkelijke maandelijkse kosten beschouwen. 

Contractduur

Zeker in relatie tot bovenstaande over een tarief dat uiteindelijk omhooggaat, is het ook goed om je ervan bewust te zijn voor hoe lang je je vastlegt aan het internetabonnement. De contractduur van aanbiedingen voor internetabonnementen kan verschillen: in sommige gevallen gaat het om één jaar, maar het kan ook om twee jaar gaan. Voor die duur zit je eraan vast en kun je niet overstappen. Als je verhuist en het abonnement kan mee, dan moet het ook mee binnen je contractduur. Kies je voor een contractduur van één jaar, dan kun je wellicht na een jaar alweer overstappen op een andere gunstige aanbieding elders. Ook kun je als je ontevreden bent over je abonnement en internetverbinding er na een jaar weer vanaf.

Reviews

Een van de nuttige zaken die het internet ons gebracht heeft, is dat het een grote bron van informatie is. Over veel producten en diensten zijn reviews van gebruikers die je voorgingen te vinden. Eén review zegt nog niet zo veel, maar als dezelfde dingen in veel reviews terugkomen, geeft dat een goede indicatie over het product of de dienst. Hier kun je gebruik van maken om je in te lezen op de dienstverlening van een internetprovider, zodat je een goede keuze kunt maken voor een provider waar je naar tevredenheid klant bij kunt zijn.

Neem het uitkiezen van een passend internetabonnement serieus, zeker ook als je voor een gecombineerd abonnement gaat. Internet vergelijken is best een klus, maar het gaat over een belangrijke voorziening. Zonder goed internet loop je immers de nodige frustraties op, maar het is ook makkelijk om te veel te betalen. Steek er tijd in en kies met zorg.