Categorie├źn

Service

Inzamelactie voor zusterschool in Kenia

Inzamelactie voor zusterschool in Kenia
Onderwijs

Inzamelactie voor zusterschool in Kenia

  • Redactie
  • 14-06-2021
  • Onderwijs
Inzamelactie voor zusterschool in Kenia

Aftelklok loopt bijna af in St.-Jozefmavo

VLAARDINGEN - De 551 leerlingen van het St.-Jozefmavo in Vlaardingen zien op elk scherm in de Vlaardingse middelbare school een klok die aftelt naar 14 juni. Dan begint de 43e editie van de Jozefdag, al weten de scholieren dat nog niet.  Met de actie wordt sponsorgeld opgehaald voor de zusterschool in Kenia. 

Dit jaar is de financiële steun voor de zusterschool, de St. Joseph’s secondary girls’ school, nodig om het schoolgeldfonds voor de armste kinderen te kunnen betalen, duizend bomen te planten, het schoollaboratorium in te richten en de renovatie te bekostigen van de docentenruimtes en wasruimtes. In totaal is hier 9.300 euro voor nodig.

Normaal gesproken houdt de school één dag activiteiten waar leerlingen zich voor kunnen sponsoren, maar dat lukt dit jaar niet wegens de pandemie. Leerlingen kunnen zelf coronaproof een 'heitje voor een karweitje' doen, zoals bijvoorbeeld boodschappen doen, statiegeldflessen verzamelen of auto's wassen. Elke klas krijgt een eigen QR-code zodat het sponsorgeld, met vermelding van de klas, op de algemene rekening voor deze actiedag komt. De klas met het meest opgehaalde geld, wint een prijs.

Via de QR-code op de website van de school kunnen ook algemene giften worden gedoneerd, zie sjm.nl.

St.-Jozefmavo

Willem de Zwijgerlaan 240, Vlaardingen

Meer over St.-Jozefmavo →