Categorie├źn

Service

JBC Vlaardingen op dreef tegen PV Gouda

JBC Vlaardingen op dreef tegen PV Gouda
Sport

JBC Vlaardingen op dreef tegen PV Gouda

  • Redactie
  • 27-03-2023
  • Sport
JBC Vlaardingen op dreef tegen PV Gouda
JEU DE BOULES – Afgelopen weekend gingen de spelers van Jeu de Boules Club Vlaardingen heel ontspannen de wedstrijddag tegen PV Gouda in; immers,er stond niets meer op het spel, ze zijn al kampioen. ,,Maar het bleek al snel dat wij te relaxt waren’’, aldus Ria Bronsema van JBC Vlaardingen. 

De 1e ronde verloren Tony van Wezenberg  en Rajan Chinnappan  met 10-13 en het duo Bert Boogaard/Fred van der Reijken verloor met 8-13. Janus Crama en Jan Langerak sleepten vervolgens een mooie 13-5 overwinning uit het vuur. Tussenstand: 1-2 in het voordeel van Gouda.

Het was duidelijk dat de ploeg voor de tripletten uit een ander vaatje moest tappen. Het 1e triplette bestond uit Toni van Wezenberg, Ria Bronsema en Bert Boogaard. Er waren in die partij wat onenigheden, de tegenstander had gegooid en ging kijken of zijn boule beter lag. Ria stond op 2 meter afstand te kijken, maar de tegenstander stond met zijn rug naar Ria toe en gooide zijn nog te spelen boule bal achterwaarts neer om te meten, en de boule kwam bijna op haar voet. Eigenlijk mag hij die bal niet zo neergooien, het moet voor iedereen duidelijk zijn dat die bal nog gespeeld moet worden; de boules die nog gespeeld moeten worden moeten op een doekje of achter de ring worden gelegd. Ria zei daar wat van en het spel werd grimmig. ,,Wij hielden onze mond maar tegen de tegenstander om de vrede te bewaren. In die partij werd daarna nog eens twee ballen weggesmeten omdat de tegenstander weer ging meten, dus in feite waren er al drie ongeldige ballen gegooid. Maar de tegenstander speelde onverstoord verder en heeft die ballen gewoon gegooid. Wij wilde daar niets meer over kwijt om de rust te bewaren''. De Vlaardingers wonnen die partij met duidelijke cijfers, het werd 13-2.

De andere triplette bestond uit Jan Langerak, Robin Teijgeler en Fred van der Reijken. Ook daar waren strubbelingen. Robin schoot en het butje vloog omhoog,  raakte het plafond en kwam terug op de baan. Daar was onenigheid over. Is het butje in of is het uit en is de mène daarmee beëindigd? Scheidsrechter Bas de Koningh zei dat als het butje via het plafond terugkomt in het veld en de uitlijn niet passeert is het geldig en moet worden doorgespeeld. De spelers van Gouda wonnen de partij met 13-7 en daarmee was de achterstand deels weggewerkt. Met een 3-2 voorsprong gingen de teams de rust in. 

De laatste ronde doubletten werden gespeeld Toni van Wezenberg en Janus Crama, en zij verloren met 8-13. Rajan Chinnappan en de nog steeds getergde Ria Bronsema hakten de tegenstanders daarna in de pan met 13-1. Jan Langerak en Robin Teijgeler speelden tenslotte zeer solide en wonnen met 13-8. De eindstand werd 5-3, weer een overwinning voor JBC Vlaardingen.

De dag werd weer gezellig afgesloten met een drankje en  warme snacks.  

Nog één wedstrijd te gaan in deze competitie, op 15 April spelen de Vlaardingers om 12:00 uur thuis tegen Pentanqske uit Bergen op Zoom. Ook een sterk team. Kom gerust kijken! Je kan JBC Vlaardingen vinden aan de Watersportweg 7.