Categorie├źn

Service

Jozefmavo: 222 Diploma-uitreikingen in drie dagen tijd!

Jozefmavo: 222 Diploma-uitreikingen in drie dagen tijd!
Onderwijs

Jozefmavo: 222 Diploma-uitreikingen in drie dagen tijd!

  • Redactie
  • 23-06-2020
  • Onderwijs
Jozefmavo: 222 Diploma-uitreikingen in drie dagen tijd!
VLAARDINGEN – Bij de ene school komen de leerlingen er in groepjes voor terug en bij de andere school wordt er een massaal drive-through evenement van gemaakt. Bij de St. Jozefmavo maken ze het wel heel erg persoonlijk; iedere leerling uit de 4-e klas die geslaagd is dit schooljaar krijgt een diploma-uitreiking op maat thuis! Inclusief muziek (“Celebration” van Kool & The Gang), een speech, de eigen mentor en een fantastisch stuk entertainment van twee docenten die al die jaren ook betrokken waren bij de ‘schoolse opvoeding’.

Een persoonlijke diploma-uitreiking op maat dus, en voor maar liefst 222 leerlingen betekent dat er wel heel goed gepland moest worden; routes uitgestippeld, mentoren en andere docenten ingedeeld, ouders en leerlingen gewaarschuwd, tijdschema’s opgezet, kortom: een militaire precisieoperatie die loopt vanaf maandag 22 juni tot en met woensdag 24 juni.

Puntje bij paaltje was het allemaal best wel ontspannen, komisch, heel persoonlijk en zeker niet gehaast zoals vanmiddag te beleven was bij Thomas Delac in de Rode Kruislaan. Mentor uit de eerste klas van Thomas en docent Jurriaan Govaart was er net wat eerder dan zijn twee collega’s mentor Harold Dam en begeleidend docent Marco van Toor, die geheel in showbizz-stijl aan kwamen. Compleet met zilveren hoge hoed en voorzien van statafel, banner en diploma. En of Thomas bij het begin van de uitreiking wel even wilde controleren of alle gegevens correct waren.

Het klopte allemaal, de gegevens maar ook de ceremonie en Thomas tekende bij het kruisje. Daarna ging het helemaal los met confettikanonnen en natuurlijk was naast de mentor en de docenten zijn familie er ook om het samen te vieren. Thomas Delac zal na de zomer starten met de opleiding Lichttechniek aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam, waar hij nu al enthousiast over is. Als er over een paar jaar grote evenementen plaatsvinden in Rotterdam en omstreken is hij er helemaal klaar voor om het allemaal perfect uit te lichten!

Jozefmavo

Willem de Zwijgerlaan 240, Vlaardingen

Meer over Jozefmavo →