Categorieën

Service

Kan Feyenoord de Eredivisie winnen?

Kan Feyenoord de Eredivisie winnen?
Sport

Kan Feyenoord de Eredivisie winnen?

  • Redactie
  • 23-11-2022
  • Sport
Kan Feyenoord de Eredivisie winnen?
Feyenoord Rotterdam was de laatste wedstrijden voor het WK 2022 enorm goed op dreef. Uit de laatste vijf wedstrijden wisten zij maar liefst 13 punten te verzamelen. Maar hoe groot is de kans dat Feyenoord de Eredivisie gaat winnen? En welke factoren spelen daarbij een belangrijke rol? Wij hebben dit voor je uitgezocht!

Feyenoord in de Eredivisie

Zoals we hierboven al benoemde, is Feyenoord de laatste wedstrijden enorm goed in vorm. Zij wisten in de laatste vijf wedstrijden vier keer te winnen en speelde één keer gelijk. De statistieken van deze wedstrijden luiden als volgt:

Vorm 5W – 1G – 0V
Doelpunten voor: 12
Doelpunten tegen: 3
Schoten op doel: 47

Naast dat zij de afgelopen wedstrijden in de Eredivisie speelde, speelde zij ook een aantal Europese wedstrijden. In Groep F wist Feyenoord daarbij een belangrijke overwinning te behalen op Lazio Roma in de laatste wedstrijd. Door deze overwinning wisten zij de groepswinst veilig te stellen, waardoor zij ook na de winterstop in Europa actief zijn.

Beste spelers Feyenoord

Momenteel zijn er een aantal spelers die een belangrijk onderdeel zijn van het succes van Feyenoord. Een van deze spelers is Danilo, de spits die afgelopen zomer een transfer van Ajax naar Feyenoord maakte. Hij wist in de eerste 14 wedstrijden van het seizoen al 8 doelpunten te maken, waardoor hij een belangrijke rol in de goede prestaties van Feyenoord speelt.

Ook Kökcü speelt hierbij een belangrijke rol. Hij wist met zijn passes, dribbels en schoten maar liefst 34 kansen te creëren, waardoor ook hij een belangrijke rol in het succes speelt. Justin Bijlow heeft daarbij als keeper al zeven keer een clean sheet weten te behalen, waarbij ook de verdediging natuurlijk een belangrijke rol speelt.

Vergelijking topteams Nederland

Vergelijken we de prestaties van Feyenoord met de andere topteams in Nederland, dan zien we dat Feyenoord over het algemeen beter presteert. Hieronder hebben we de statistieken van beide teams met elkaar vergeleken.

Feyenoord Ajax PSV
Vorm 10W – 3G – 1V 9W – 3G – 2V 10W – 0G – 4V
Punten 33 30 30
Doelpunten voor: 35 44 42
Doelpunten tegen: 13 17 20
Europees actief: Europa League Europa League Europa League


Toch kijken we ook naar de prestaties tijdens de wedstrijd die over het algemeen niet meetbaar zijn. Daarbij zien we dat Feyenoord enorm veel energie in de wedstrijden legt en erg fit overkomt. Dit komt onder meer door de trainingsintensiteit die Arne Slot aan de ploeg heeft opgelegd. Hierdoor lijkt Feyenoord ook een stuk fitter en kunnen zij lange tijd hoge pressie spelen.

Maakt Feyenoord een kans?

De vraag is nu of Feyenoord een kans maakt om de Eredivisie te winnen. Volgens de bookmakers is deze kans zeer reëel. Bij verschillende bookmakers krijgen zij prima quoteringen. De bookmakers baseren deze quoteringen op duizenden records aan informatie. Dat Feyenoord hierdoor lage quoteringen krijgt is dus een goed teken.

Daarnaast zorgen ook de uitstekende prestaties in Europa ervoor dat Feyenoord vertrouwen heeft getankt. Waar zowel Ajax, Feyenoord als PSV na de winterstop uitkomen in de Europa League, komt dit bij Ajax vooral door tegenvallende prestaties in de Champions League. Hier heeft Ajax een aantal negatieve records te pakken, waardoor het vertrouwen gedaald is.

Deze problemen zien we niet alleen bij de ploeg uit Amsterdam, maar ook de ploeg uit Eindhoven is niet in grootse vorm. Zo verloor PSV onlangs nog de laatste wedstrijd van AZ, terwijl ook Ajax in de Eredivisie al drie wedstrijden niet meer heeft weten te winnen. Het lijkt er dus op dat de problemen bij de andere teams in de Eredivisie voor Feyenoord goed kunnen uitpakken.

Een laatste indicator dat Feyenoord goed bezig is, is het aantal winstpartijen tegen de mindere teams. Waar Feyenoord de afgelopen jaren vaak punten liet liggen tegen de teams uit het rechterrijtje, doen zij dat dit jaar een stuk minder. Hierdoor hebben zij al veel meer punten weten te verzamelen en mede daardoor staan zij momenteel op een eerste plek in de Eredivisie.

Kortom, Feyenoord maakt op basis van deze factoren weldegelijk een kans om er sinds jaren weer eens met het kampioenschap in de Eredivisie 2022/23 vandoor te gaan.

Inzetten op Feyenoord bij legale bookmakers

Wil je op basis van bovenstaande statistieken gaan inzetten op Feyenoord, dan adviseren we om dit te doen bij de legale bookmakers in Nederland. Hierbij weet je zeker dat je uitbetaald krijgt, maar ook dat de quoteringen juist zijn en dat je de juiste ondersteuning krijgt als er vragen of problemen zijn. Op deze website vind je de legale goksites Nederland die wij zouden aanraden.