Categorieën

Service

Kapotte telefoon repareren vaak goedkoper dan vervangen

Kapotte telefoon repareren vaak goedkoper dan vervangen
Winkelen

Kapotte telefoon repareren vaak goedkoper dan vervangen

  • Ingezonden mededeling
  • 20-09-2023
  • Winkelen
Kapotte telefoon repareren vaak goedkoper dan vervangen

VLAARDINGEN - Heb je de presentatie van de iPhone 15 gevolgd met het idee deze aan te schaffen ter vervanging van een kapot, ouder toestel? Heroverweeg deze keuze nog eens, nu Apple bekend heeft gemaakt dat de prijzen van dit toestel ver boven de duizend euro uit zullen komen. Aanmerkelijk goedkoper en daarbij duurzamer is het herstel van het oude toestel. Verschillende partijen bieden vakkundig uitgevoerde reparaties aan, waarmee het toestel weer naar behoren functioneert. Een voorbeeld van zo’n partij is ThePhoneLab Rotterdaml. Een ingeleverd toestel wordt hier doorgaans binnen een half uur voor je hersteld. Zo heb je de telefoon al snel weer terug. Niet alleen het herstel van een oude iPhone is hierbij interessant; je kunt ook kiezen voor een Samsung reparatie Rotterdam.

Verschillende reparaties mogelijk aan smartphones

Een partij als ThePhoneLab biedt verschillende soorten reparaties aan. Het exacte aanbod is hierbij afhankelijk van het model telefoon wat je gebruikt. Denk aan een reparatie aan het scherm, waarbij het gebarsten scherm vervangen wordt voor een nieuw onderdeel. Prettig om hierbij te weten is de garantie die op de gebruikte onderdelen wordt aangeboden. Zo weet je zeker dat de onderdelen van een hoge kwaliteit zijn.

Naast het vervangen van het scherm is ook het herstel van de accu mogelijk. Na twee tot drie jaar zal de accuduur steeds korter worden. Het is vervelend het toestel al halverwege de dag op te moeten laden bij een intensief gebruik hiervan. Vervang de accu om dergelijke irritaties te voorkomen. Op de website van een reparateur vind je meer informatie over de aangeboden reparaties en kosten daarvan.

Reparatie via producent duurt vaak langer

Alternatief voor het inschakelen van een lokale reparateur is het inleveren van de kapotte telefoon bij de producent hiervan. Soms kan dit ook via de provider. Het nadeel hiervan is dat het toestel vaak naar een centraal reparatiecentrum wordt gebracht. Dit betekent dat je het toestel al snel meerdere dagen tot zelfs meerdere weken kwijt zal zijn. Het is afhankelijk van je abonnement of je in deze periode een leentoestel aangeboden krijgt. Een ander belangrijk verschil zit in de kosten voor het stellen van een diagnose. De diagnose is bij een lokale reparateur als het eerder genoemde voorbeeld gratis. Bij de producent van een toestel worden hier vaak kosten voor in rekening gebracht. Ook wanneer een reparatie niet mogelijk blijkt te zijn na het stellen van de diagnose.