Categorieën

Service

Kerstboomlichtjes branden weer

Kerstboomlichtjes branden weer
Nieuws

Kerstboomlichtjes branden weer

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 09-12-2022
  • Nieuws
Kerstboomlichtjes branden weer
VLAARDINGEN - De lichtjes van de kerstbomen op het Van Hogendorpkwartier en, natuurlijk, de Markt bij het stadhuis branden weer. Vanmiddag drukte wethouder Arnoud Proos rond kwart voor vijf op de knop bij de winkels van het Van Hogendorpkwartier en amper drie uut later deed burgemeester Bert Wijbenga dat aan de Markt. 

In het centrum vanavond was er ook een kerstmarkt in en rond de Grote kerk die wel publiek trok, maar waar je tot drie jaar geleden over de hoofden kon lopen was het nu een stuk rustiger. Niet heel gek, want het was behoorlijk koud en het Nederlands voetbalelftal moest haar kwartfinale op het WK om 20.00 uur spelen. En daar ging meer belangstelling naar uit. Morgen zal het een stuk drukker zijn, verwachten we.

Wethouder Arnoud Proos was direct succesvol met het ontsteken van de lichtjes; een druk op de knop en de lichtjes schoten aan. Burgemeester Wijbenga daarentegen drukte op de knop, telde vervolgens met de aanwezige kinderen hardop af van tien naar één, waarna er een geluidsopname startte waarop in het Engels nogmaals van tien naar één werd geteld. En daarna lichten de lampjes op. Wat de functie van de knop was, was niet duidelijk maar die stond dus niet in verbinding met de kerstboom.

Voor wie het moest missen hebben we gelukkig de foto's nog.