Categorieën

Service

Koffiepunten sparen voor de Voedselbank

Koffiepunten sparen voor de Voedselbank
Nieuws

Koffiepunten sparen voor de Voedselbank

  • Redactie
  • 25-11-2019
  • Nieuws
Koffiepunten sparen voor de Voedselbank
VLAARDINGEN - LionsClub Vlaardingen doet een actie om zoveel mogelijk koffie aan de Vlaardingse Voedselbank te kunnen geven. In de maand december zamelt de Lionsclub samen met supermarkten en bedrijven Douwe Egberts koffiepunten in. Douwe Egberts ruilt deze punten in voor pakken koffie voor de voedselbank. De landelijke Lions decemberactie leverde in 2018 op deze manier maar liefst 120.000 pakken koffie op. Dit is per gezin minimaal 1 pak koffie per maand gedurende een heel jaar. 

De LionsClub vraagt Vlaardingers om Douwe Egberts punten in te leveren bij inzamelpunten in supermarkten en bedrijven. De punten staan op Douwe Egberts koffiepakken en cupjes, Senseo koffie en Pickwick thee. De inzamelpunten zijn Supermarkt Boon, Albert Heijn De Loper en Centrum, Jumbo De Loper, Tino Hogendijk sports en fitness en fysiotherapiepraktijk AJG van der Lugt. In Vlaardingen liggen vast nog vele duizenden koffiepunten in keukenlades en trommeltjes die we kunnen inzetten voor het goede doel. De vrijwilligers van de LionsClub zamelen de DE-waardepunten in en ruilen ze bij Douwe Egberts in voor koffie. Douwe Egberts ondersteunt deze landelijke decemberactie van harte en heeft weer aangegeven om de totale opbrengst te zullen verhogen. De in Vlaardingen ingezamelde punten komen te goede aan de voedselbank in Vlaardingen. 

Koffie is favoriet bij Voedselbank
Ondanks het feit dat de economie weer aantrekt leeft in Nederland nog ruim een miljoen mensen (waarvan ongeveer 35.000 kinderen) onder de armoedegrens. Helaas ook in onze gemeente. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de Voedselbank in hun buurt. ,,Maar koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. En als je van € 40,- in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak veel te duur'', aldus Voorburger Jaap Stelling, coördinator van de landelijke Lionsclubactie. De decembermaand, met Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling is bij vooral een maand van gezelligheid, maar zeker ook van verbondenheid. We gunnen onszelf en elkaar iets extra’s: cadeautjes, lekker eten en drinken bij bijzondere en intieme momenten. In de pakketten van de voedselbank mag daarom de koffie niet ontbreken.