Categorieën

Service

Koor repeteert op voetbaltribune (met afstand!)

Koor repeteert op voetbaltribune (met afstand!)
Uit

Koor repeteert op voetbaltribune (met afstand!)

  • Redactie
  • 26-06-2020
  • Uit
Koor repeteert op voetbaltribune (met afstand!)
VLAARDINGEN – Voor veel koren is het ‘seizoen’ bijna over maar het Vlaardingse gospelkoor Glorious Touch heeft nog een paar repetities voor de boeg. Noodgedwongen werd er kort geleden overgeschakeld op online repeteren  via een videoverbinding, maar dat bleef behelpen. Sinds gisteren kon er weer echt samen geoefend worden maar daarbij moest wel afstand gehouden worden. En dan niet 1,5 meter maar onderling voor koren geldt een afstand van drie meter. Daardoor kon er niet gerepeteerd worden in de gebruikelijke oefenruimte in de Jozefmavo. Er werd echter een alternatief gevonden en dat pakte wonderwel goed uit!

Zo’n veertig koorleden, plus begeleiders en dirigent Jurriaan Govaart verzamelden zich gisteravond om 20.00 uur bij de velden van VV Zwaluwen om te repeteren vanaf de tribune. Stroom voor de apparatuur moest uit het clubhuis komen en met een aantal katrollen lukt dat op tijd. Op de tribunes was er vooraf een indeling gemaakt, qua stemsoort en elk individueel koorlid had ook een eigen nummer dat gekoppeld was aan een stoeltje op de tribune. Dat moest vooraf wel even schoongemaakt worden, want dat er lang niet gespeeld was, en gebruik gemaakt van de tribune, was goed te zien.

De akoestiek op en vanaf de tribune was best goed te noemen en het kostte dirigent Jurriaan Govaart dan ook niet al teveel moeite de zangeressen en zangers in het gareel en bij de noten te houden. Kortom, een succes en voorherhaling vatbaar. Maar dan wel in geval van nood, want het ‘oude normaal’ was toch beter.