Categorieën

Service

Korfballers Twist overklassen koploper

Korfballers Twist overklassen koploper
Sport

Korfballers Twist overklassen koploper

  • Redactie
  • 30-01-2023
  • Sport
Korfballers Twist overklassen koploper
VLAARDINGEN - Na vorige week tegen een zeperd aangelopen te zijn (verlies tegen ODO – Maasland), mochten de blauwzwarte brigade aantreden tegen koploper ADO uit ’s Gravendeel. Zouden ze zich revancheren of zouden ze blijven hangen in de dip van de week ervoor?

Vanaf de eerste minuut vloog Twist er volledig in, de tegenstander werd opgejaagd en vast gezet in beide vakken (precies zoals ze van te voren hadden besproken). De dames van ADO werden van het kastje naar de muur gestuurd en kregen geen voet aan de grond en na vijftien minuten stond er een 6-2 voorsprong op het bord. Door het sterke steunende werk van de mannen kreeg ADO daar ook geen vat op en liep Twist gestaag uit naar een geheel terechte 12-5 ruststand.

De tweede helft gaf een zelfde beeld als de eerste. ADO kwam niet aan hun spelletje toe en kwam daardoor maar moeizaam tot scoren. Met het geweldige VAKKIE T langs de kant liep de thuisploeg uit naar een 18-6 voorsprong na 15 minuten spelen in de tweede helft. De laatste tien minuten nam Twist een beetje gas terug en zodoende stond er na dertig minuten een eindstand van 21-9 op het scorebord. De in groten getale opgekomen supporters ging tevreden naar huis.