Categorieën

Service

Kwekkerdome maakt zich op voor VFC - CION

Kwekkerdome maakt zich op voor VFC - CION
Sport

Kwekkerdome maakt zich op voor VFC - CION

  • Redactie
  • 11-04-2024
  • Sport
Kwekkerdome maakt zich op voor VFC - CION

VLAARDINGEN - Aanstaande zaterdag staat de Vlaardingse derby VFC (za) - CION op het programma. De wedstrijd waar voetballend Vlaardingen en omstreken al het gehele seizoen naar uit kijkt.

VFC (za) - CION is al sinds de oprichting van de VFC zaterdag selectie, zeven seizoenen geleden, dé confrontatie van de competitie. Door de seizoenen heen spelen zowel VFC (za) als CION, mee om het kampioenschap van de vierde, tot nu in de tweede klasse. De afgelopen seizoenen leverde deze wedstrijden dan ook steevast een interessante confrontatie op. De Vlaardingse derby VFC (za) - CION is hierdoor de laatste jaren langzaam aan het uitgroeien tot ‘de klassieker van Vlaardingen’. In zes wedstrijden wist VFC (za) geen enkele keer te winnen, drie maal speelden de ploegen gelijk en drie maal won CION.

Aanstaande zaterdag staan nummer 3, VFC (za), en nummer 2, CION, opnieuw tegenover elkaar. Lange tijd leek CION dit seizoen op weg naar het kampioenschap. De laatste weken verspeelt CION echter veel punten waardoor de mannen aan de Sportlaan bloed zullen ruiken. Westlandia (2-0), Neptunus Schiebroek (2-1) en Verburch (1-2) wisten CION achtereenvolgens te verslaan. Daarnaast heeft trainer Robert Verbeek vorige week CION verlaten en is het trainersduo Kappenburg – Bravenboer per direct ingestapt. CION hoopt dat het nieuwe trainersduo de ploeg op tijd op de rit weet te krijgen en de weg naar het kampioenschap weet te vereffenen. De negatieve spiraal moet doorbroken worden!

VFC (za) wisselt na de winterstop goede wedstrijden met mindere wedstrijden af. De vorm mag dan ook zeker wisselvallig genoemd worden. De laatste weken lijkt VFC (za) echter de vorm te hebben hervonden en werden Verburch (1-3) en Hillegersberg (0-5) aan de zegekar gebonden. De equipe van van Loenen en Nasri hoopt de vorm door te trekken en CION op de ranglijst te passeren. Een goede basis hiervoor is de stabiele verdediging van de zaterdag Kwekkers. VFC (za) heeft de minst gepasseerde verdediging van de competitie en incasseerde pas twaalf tegendoelpunten, waarvan uitgerekend CION er drie voor haar rekening nam. Eerder dit seizoen wist de club uit de Broekpolder namelijk met 3-0 te winnen op een erbarmelijk slecht veld. De zaterdag Kwekkers zullen hierdoor extra gebrand zijn op een goed resultaat.