Categorieƫn

Service

Leegstaand appartement omdat je op vakantie bent: wat zijn je opties?

Leegstaand appartement omdat je op vakantie bent: wat zijn je opties?
Wonen

Leegstaand appartement omdat je op vakantie bent: wat zijn je opties?

  • Ingezonden mededeling
  • 10-04-2024
  • Wonen
Leegstaand appartement omdat je op vakantie bent: wat zijn je opties?

VLAARDINGEN - Vaak gaan mensen op vakantie voor een langere periode, waardoor hun appartement voor een tijdje leeg staat. Wat kun je dan doen met je appartement terwijl je weg bent? In dit artikel bespreken we de verschillende opties die je hebt om ervoor te zorgen dat je appartement veilig en verzorgd achterblijft in de tijd dat je op vakantie bent.

Verhuren aan tijdelijke bewoners

Als je lang weg bent door je vakantie, denk aan een wandelvakantie Zwitserland, dan is een van de mogelijkheden die je hebt om je appartement tijdelijk te verhuren aan andere mensen die op zoek zijn naar een verblijf in jouw stad. Dit kan een slimme manier zijn om wat extra geld te verdienen terwijl je weg bent. Er zijn verschillende platforms, denk aan Airbnb, waarop je je appartement kunt aanbieden aan mogelijke huurders. Zorg er wel voor dat je de regels en voorschriften van je verhuurder of de Vereniging van Eigenaren (VvE) naleeft voordat je besluit om je appartement te verhuren.

Vraag een bekende om op je appartement te passen

Een andere optie is om een bekende zoals een vriend, familielid of buurman te vragen om op je appartement te passen terwijl je voor een langere tijd weg bent, bijvoorbeeld via bookatrekking. Hierdoor weet je zeker dat er iemand is die je appartement in de gaten houdt en eventuele problemen snel kan oplossen. Zorg ervoor dat je diegene voorziet van de nodige informatie, zoals de contactgegevens van de verhuurder of de VvE en eventuele speciale instructies voor het onderhoud van je appartement.

Gebruik een professionele huismeesterdienst

Als je liever een professionele aanpak wilt, kun je ervoor kiezen om een zogenoemde huismeesterdienst in te schakelen om op je appartement te passen tijdens je afwezigheid. Deze diensten bieden verschillende pakketten aan, die variƫren van regelmatige controles en onderhoud tot het regelen van schoonmaak en reparaties. Het kan een geruststellende gedachte zijn om te weten dat je appartement in goede handen is terwijl je geniet van je vakantie.

Neem extra veiligheidsmaatregelen

Het is hoe dan ook belangrijk om extra veiligheidsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat je appartement veilig blijft terwijl je op vakantie bent. Denk hierbij aan het installeren van een alarmsysteem, het vragen van de buren om een oogje in het zeil te houden of het tijdelijk stopzetten van de postbezorging om te voorkomen dat er een grote stapel post voor de deur ligt.