Categorie├źn

Service

Leerlingen De Wereldwijzer worden klaarover op Plein West

Leerlingen De Wereldwijzer worden klaarover op Plein West
Onderwijs

Leerlingen De Wereldwijzer worden klaarover op Plein West

  • Redactie
  • 11-03-2024
  • Onderwijs
Leerlingen De Wereldwijzer worden klaarover op Plein West

VLAARDINGEN - In de Westwijk zijn leerlingen uit groep 8 van IKC de Wereldwijzer deze week opgeleid tot klaarover. Samen met buurtbewoners zullen zij zich inzetten om het verkeer rondom Plein West veiliger te maken.

De nieuwe klaarovers, bestaande uit leerlingen van groep 8 en bewoners uit de wijk, werden deze week opgeleid door politieagenten tijdens een trainingssessie. De voor verkeersbrigadiers verplichte opleiding bestond uit een uur theorieles, gevolgd door een praktijkoefening op de oversteekplaats voor Plein West. De komende tijd zullen leerlingen samen met een vrijwillige buurtbewoner een tweetal vormen om de verkeersveiligheid in de Westwijk te vergroten.

Het initiatief heeft als doel om Plein West weer een stukje veiliger te maken door de inzet van lokale vrijwilligers. ,,Wij zijn ontzettend trots op de betrokkenheid van onze leerlingen en buurtbewoners bij dit initiatief'', aldus Hans van Schanke, directeur van IKC de Wereldwijzer. ,,Dankzij hun inzet dragen zij bij aan een veiligere verkeerssituatie rondom Plein West.''

Het project wordt feestelijk afgetrapt op woensdag 13 maart van 10.00 en 11.00 uur, waarbij wethouder Bart Bikkers aanwezig zal zijn om alle nieuwe klaarovers succes te wensen. Het project is een samenwerking tussen de politie-eenheid Waterweg, de gemeente Vlaardingen en het programmabureau Wij de Westwijk.

Wij de Westwijk

Erasmusplein 1, Vlaardingen

Meer over Wij de Westwijk →