Categorieën

Service

Lijn 126 rijdt weer vanaf 25 september

Lijn 126 rijdt weer vanaf 25 september
Nieuws

Lijn 126 rijdt weer vanaf 25 september

  • Redactie
  • 20-09-2023
  • Nieuws
Lijn 126 rijdt weer vanaf 25 september

VLAARDINGEN - Goed nieuws voor wie van Maassluis naar Schiedam reist via buslijn 126: die lijn komt weer terug! De RET past op 25 september en 2 oktober de dienstregeling aan. Veel bussen gaan doordeweeks weer vaker rijden, of rijden weer de volledige route. Lijn 126 rijdt dus weer vanaf 25 sept tussen Schiedam Centrum en Maassluis 1 keer per uur.

Op 20 augustus reed de bus op de route tussen Maassluis-West en Schiedam-Centrum voor het laatst. Lijn 126 ging daarbij ook structureel via Vlaardingen.

De stap werd toen volgens de vervoerder ingegeven door het structurele tekort aan buschauffeurs. ,,Bij de bus kunnen we niet rijden zoals u van ons gewend bent. Dit komt door een landelijk tekort aan buschauffeurs. We zullen met de bus vaker rijden daar waar na de vakantie weer meer reizigers worden verwacht. Maar dat betekent ook dat we op andere routes minder rijden of niet. Waar we niet meer rijden is er een alternatief beschikbaar in de vorm van tram, metro of een buslijn van een andere vervoerder. Houd rekening met wat verder lopen en/of extra overstappen", zo stelde de RET op zijn website. Maar da’s binnenkort voorbij.