Categorieën

Service

Maakt Oranje kans op het EK van 2024?

Maakt Oranje kans op het EK van 2024?
Sport

Maakt Oranje kans op het EK van 2024?

  • Ingezonden mededeling
  • 21-06-2024
  • Sport
Maakt Oranje kans op het EK van 2024?

VLAARDINGEN - Het EK 2024 staat nu echt voor de deur, het voetbaltoernooi van dit jaar. Na het WK van 2022 was het slechts 1,5 jaar wachten op dit toernooi in Duitsland. Gelukkig wordt het toernooi niet ver van Nederland gehouden, namelijk in Duitsland. Het is niet de eerste keer dat het toernooi bij onze oosterburen wordt gehouden, van de 17 EK’s die werden georganiseerd is dit de tweede keer. Iedereen kent nog het EK van 1988, waar Nederland Europees kampioen werd onder leiding van Rinus Michels.

Het EK duurt precies een maand van 14 juni tot 14 juli 2024. In totaal doen er 24 landen aan mee, en worden er 51 wedstrijden gespeeld in de speelsteden EK 2024. Duitsland mag als gastland het toernooi openen tegen Schotland. Helaas behoort volgens de bookmakers Nederland niet tot de favorieten, Frankrijk en Engeland maken volgens de kenners de meeste kans om met de beker naar huis te gaan. Maar de Duitsers moeten nooit worden onderschat, pas als je met de beker in je handen staat, heb je van ze gewonnen.

Verschillende speelsteden

Duitsland is een groot land met veel verschillende stadions, het EK 2024 wordt gehouden in 10 steden. Het kleinste stadion waarin wordt gespeeld heeft een capaciteit van minimaal 40.000 toeschouwers. In de hoofdstad van Duitsland, Berlijn worden zes wedstrijden gespeeld waaronder de grote finale van het EK. Voor en na de Tweede Wereldoorlog heeft Berlijn een belangrijke rol gespeeld. Op alle gebieden is Berlijn een hotspot voor Duitsland, niet voor niets worden hier zoveel wedstrijden gespeeld.

Behalve de speelsteden en de stadions zijn de spelers natuurlijk het belangrijkste op het Europees Kampioenschap, misschien heb je bij Oranje of een ander land wel een favoriete speler waar je fan van bent. Bij de selecties EK 2024 vind je alle selecties van de landen die meedoen. Het is een koud kunstje om je favoriete speler op te zoeken tussen de verschillende landen.

Gratis reizen tijdens het EK met het openbaar vervoer

Wanneer je als voetbalsupporter wedstrijdkaarten hebt voor een wedstrijd tijdens het EK in Berlijn heb je recht op een travellpas die 36 uur geldig is. Hiermee kun je gratis reizen met het openbaar vervoer dat is aangesloten bij de VBB. Het netwerk in Berlijn voor het openbaar vervoer is doordacht, met bijvoorbeeld trams en de metro. Maar er zijn ook andere mogelijkheden met bussen en treinen, de pas zorgt dat je niet alleen in Berlijn hoeft te reizen maar dit ook daarbuiten kunt doen. Geniet tijdens het EK niet alleen van de stadions en de wedstrijden, maar verken de omgeving met het openbaar vervoer.