Categorie├źn

Service

Manieren om je buitenruimte in Vlaardingen winterklaar te maken

Manieren om je buitenruimte in Vlaardingen winterklaar te maken
Wonen

Manieren om je buitenruimte in Vlaardingen winterklaar te maken

  • Ingezonden mededeling
  • 21-05-2024
  • Wonen
Manieren om je buitenruimte in Vlaardingen winterklaar te maken

VLAARDINGEN - Soms voelt het alsof je woning gedurende de winter in Vlaardingen een stuk kleiner is geworden. Dit komt doordat je minder tijd spendeert in je buitenruimte of tuin. Je kunt echter veel doen om ook deze ruimte gedurende de winter te gebruiken of simpelweg in overlevingsmodus te zetten voor de winter. In deze blog leer je hoe!

Een houtkachel halen

De eerste manier om je buitenruimte in Vlaardingen winterklaar te maken, is door een houtkachel te halen. Waarom dit zo slim is? Een houtkachel is de perfecte gezellige manier om ook buiten tijdens de koudere dagen een beetje warm te blijven. Combineer dit met wat warme dekens en een kop warme chocolademelk om het ultieme wintergevoel te krijgen! Kies hierbij wel voor speciale houtkachels die ook voor buiten zijn gemaakt. Wil je meer info? Klik dan op de blauwe link!

Bescherm je planten

Veel mensen denken dat alle planten de koude Vlaardingse winters wel overleven, maar dat is niet altijd het geval. Sommige planten hebben een beetje extra liefde en bescherming nodig. Dit kun je doen door ze te bedekken met speciale beschermhoesjes of ze dichter bij huis te plaatsen, waar het net iets warmer is. Voor de planten die echt niet tegen de kou kunnen; overweeg om ze tijdelijk binnen te halen. Zo zorg je ervoor dat je tuin in het voorjaar weer snel vol leven staat!

Watervoorzieningen leeglopen

Als je buiten een waterpartij hebt, zoals een vijver of waterval, of zelfs gewoon een tuinslang die je tijdens de warmere maanden gebruikt, is het belangrijk om deze voor de winter leeg te laten lopen. Water dat blijft staan, kan bevriezen en dat heeft de potentie om de leidingen te beschadigen. Kranen en tuinslangen moeten dus geleegd worden en indien mogelijk, afgesloten of binnen opgeborgen worden. Voor je vijver kan een ijsvrijhouder een goed idee zijn. Hiermee voorkom je dat de hele vijver dichtvriest, wat belangrijk is voor het welzijn van eventuele vissen of planten.

Buitenmeubilair opbergen

Tevens is het slim om je buitenmeubilair op te bergen. Waarom? Hiermee voorkom je dat het koude weer schade veroorzaakt. Maar wat kun je hierbij het beste doen qua maatregelen? Breng je meubels naar binnen of maak gebruik van een beschermhoes. Door nu een beetje moeite te doen, zorg je ervoor dat je tuinmeubilair langer meegaat en dat je in het voorjaar weer heerlijk kunt genieten in je tuin.

Een muur voor je overdekte zitruimte

Een overdekte zitruimte in je tuin biedt je een comfortabele plek om te chillen, ongeacht het weer. Maar als de koude maanden eraan komen, is het slim om na te denken over een extra bescherming, zoals een muur of afscherming. Dit houdt niet alleen de koude wind buiten, maar zorgt ook voor meer privacy en gezelligheid. Met een beetje creativiteit en inzet maak je van jouw overdekte zitruimte de perfecte winter cocon.