Categorieën

Service

Meepraten over de vernieuwing van Muwi1

Meepraten over de vernieuwing van Muwi1
Wonen

Meepraten over de vernieuwing van Muwi1

  • Ingezonden mededeling
  • 24-10-2022
  • Wonen
Meepraten over de vernieuwing van Muwi1
VLAARDINGEN - Zomermiddagen, barbecues, koffieochtenden, een picknick en burendag: in Muwi1 vonden in de zomer veel activiteiten plaats. Waterweg Wonen benaderde zo huurders om actief mee te denken over de vernieuwing van hun buurt.

Muwi1 bestaat uit ongeveer 700 portiekflats en eengezinswoningen in Babberspolder-Oost. De buurt ligt tussen de Van Hogendorplaan, Meidoornstraat, Lobeliastraat en Kethelweg. Waterweg Wonen wil vaart zetten achter de vernieuwing van deze buurt.

In gesprek met huurders

Tijdens de activiteiten gingen we in gesprek met de bewoners over hun ideeën en wensen. ,,Het oude plan was om de hele buurt te slopen en nieuwe woningen te bouwen. Wij zien echter een kans om een deel van deze woningen te slopen en een groter deel te renoveren om de kwaliteit te verbeteren. Deze combinatie kan zorgen voor een divers woningaanbod'', vertelt Else van Waterweg Wonen. ,,Maar éérst vragen wij de mening van bewoners. Het plan moet passen bij hun wensen.''
Sociaal wijkmeester Parmy Makkink zag dat veel bewoners meededen met de activiteiten. ,,Daar ben ik blij om'', zegt ze. ,,Ik zie de mensen denken: oké, er gaat wat gebeuren.''

In deze film ziet u een impressie van de activiteiten van deze zomer.

Meedenken met de architect

In oktober en november vindt de volgende stap plaats. Huurders kunnen dan met de architect meedenken. Kijk voor meer informatie op www.waterwegwonen.nl.

Alle verzamelde ideeën zijn de basis van het plan. We hopen aan het einde van het jaar een conceptplan klaar te hebben. Daarna volgt de uitwerking en het besluit. Als alles meezit, weten de huurders eind 2023 wat er met hun woning gebeurt.

Waterweg Wonen

van Hogendorplaan 1011, Vlaardingen

Meer over Waterweg Wonen →