Categorie├źn

Service

Mooie donatie voor hospice de Margriet

Mooie donatie voor hospice de Margriet
Gezond

Mooie donatie voor hospice de Margriet

  • Redactie
  • 25-10-2021
  • Gezond
Mooie donatie voor hospice de Margriet
VLAARDINGEN - Vreugde en verdriet liggen soms dicht bij elkaar en nergens weten ze dat beter dan in hospice De Margriet. Voorzitter van het bestuur van de hospice, Ben van der Velde, nam vandaag een cheque in ontvangst van maar liefst 5.000 euro en daar kan in het hospice veel goeds mee worden gedaan. Het hospice kreeg de cheque van de ontspanningsvereniging Marnix.

Wat blijkt, deze ontspanningsvereniging die in de loop van de afgelopen tientallen jaren tal van activiteiten organiseerde voor de bewoners van de Marnixflat, houdt op te bestaan. En dat is eigenlijk best een verdrietig verhaal. De Marnixflat was voorheen een plek voor 65-plussers die het onderling gezellig hadden, ieder een klein bedrag per maand bijdroegen en zo een potje bijeen spaarden waar uitjes, feestavonden en nog veel meer uit kon worden betaald.

Maar niets blijft zoals het was en eigenaar Waterweg Wonen verbrak de formule en koos ervoor - via Parnassia - ook daklozen in de flat te huisvesten. Tel daarbij op een steeds groter aantal bewoners met een andere culturele achtergrond en het begin van het einde is geschetst. ,,Steeds minder bewoners zijn bereid bij te dragen aan de ontspanningsvereniging'', lieten drie dames van de Marnixflat weten. Evenmin blijken die nieuwe bewoners bereid de handen uit de mouwen te steken. Het werk komt dus steeds meer te rusten op een kleine groep bewoners die er in de tussentijd niet jonger op wordt. 

De ontspanningsvereniging houdt daarom op te bestaan. Misschien wel een metafoor voor ontwikkelingen die we op grotere schaal zien. Wat er nog in kas zat wordt nu deels gegeven aan De Margriet en - later - aan de Zonnebloem. Zo heeft ieder eind ook weer een nieuw begin, een nieuwe bestemming zo je wilt. En met hospice De Margriet heeft de donatie van ontspanningsvereniging Marnix een heel mooie nieuwe bestemming gekregen.

Hospice De Margriet

Prinses Margrietlaan 15, Vlaardingen

Meer over Hospice De Margriet →