Categorieën

Service

Museum Vlaardingen toont eigentijdse kunst uit de Rijnmond

Museum Vlaardingen toont eigentijdse kunst uit de Rijnmond
Uit

Museum Vlaardingen toont eigentijdse kunst uit de Rijnmond

  • Redactie
  • 13-11-2021
  • Uit
Museum Vlaardingen toont eigentijdse kunst uit de Rijnmond
VLAARDINGEN - In Museum Vlaardingen is vanaf 13 november de tentoonstelling Rijnmondiaal: Beeldende poëzie uit de regio Rijnmond te zien. Voor deze tentoonstelling zijn zestien kunstenaars geselecteerd, die de eigentijdse beeldende kunst uit de regio Rijnmond vertegenwoordigen. Het werk van deze kunstenaars is opgenomen in de collecties van vooraanstaande musea zoals Boijmans van Beuningen en Voorlinden, wat het hoge niveau van de beeldende kunst uit deze regio - en van deze tentoonstelling- aantoont. 

In de industriële stadsregio Rotterdam- Rijnmond vinden voortdurend veranderingen plaats in industrie, bevolkingsopbouw en ruimtelijke ordening: die stad is nooit af. De sfeer van voortdurend vormgeven van de leefomgeving is ook zichtbaar en voelbaar in de kunstproductie uit deze regio. Beeldende kunst uit de regio Rijnmond kent een eigen poëzie, die gekenmerkt wordt door humor en ironie, geworteld in de realiteit. De beeldende kunst uit de Rijnmond kan zich moeiteloos meten met kunstuitingen uit de rest van de wereld. Vandaar de naam Rijnmondiaal. 

De deelnemende kunstenaars zijn: Ton Delfos, Sjef Henderickx, Rob van der Hoeven, Fenneke Hordijk, Diederik Klomberg, Wilma Kuil, Olaf Mooij, Magriet Mostert, Irma Rengur, Piet Rook, Ropp Schouten, Charlotte Schleiffert, Eric van Straaten, Winnie Teschmacher, Eveline Visser en Karin de Visser. De tentoonstelling is samengesteld door de Vlaardingse kunstenaars Cees Eykelenboom en Hans Rikken van de Stichting Metamorphose. Deze Vlaardingse stichting organiseert en ondersteunt projecten en evenementen met een sociaal- educatief karakter op het gebied van kunst en cultuur in de ruimste zin van het woord. 

Met deze tentoonstelling plaatst Museum Vlaardingen, als museum van de stad Vlaardingen, kunst en ontwikkelingen uit de eigen stad in een bredere regionale context. Het is de bedoeling dat Rijnmondiaal iedere twee jaar zal plaatsvinden, om zo de ontwikkelingen in de regio te blijven volgen.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen, Stichting Elise Mathildefonds, J.E. Jurriaanse Stichting, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Mondriaan Fonds en de Gemeente Vlaardingen. 

De tentoonstelling is t/m 30 januari 2022 te zien in Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade 54 in Vlaardingen. Meer informatie, ook over de geldende coronamaatregelen, is te vinden op www.museumvlaardingen.nl. Bezoek ook de tentoonstelling Toen bekeken, nu te zien. Vlaardingen in het licht van de jaren 50, met schilderijen van de unieke Paletmanifestatie uit 1954.

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →