Categorieën

Service

Muzikale vrienden Rob en Martijn maken "The Corona-Tapes"

Muzikale vrienden Rob en Martijn maken "The Corona-Tapes"
Uit

Muzikale vrienden Rob en Martijn maken "The Corona-Tapes"

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 25-04-2021
  • Uit
Muzikale vrienden Rob en Martijn maken "The Corona-Tapes"

Martijn (boven) en Rob (beneden)

VLAARDINGEN/PERNIS – Samen de studio in om een mooi album te maken? Dat is in Coronatijd vrijwel onmogelijk! Rob Brandenburg en Martijn La Feber lieten zich door die beperking echter niet uit het veld slaan en verzonnen een alternatief: beide multi-instrumentalisten, met een schat aan studio- en podiumervaring, creëerden een eigen studio thuis, wisselden online ideeën, akkoordenschema’s en tracks uit en maakten samen op die manier één heel album met een grote verscheidenheid aan nummers en muziekstijlen.

Martijn (47 jaar) uit Pernis en Rob (40 jaar) uit Vlaardingen kennen elkaar al meer dan 20 jaar. ,,Eerder speelden we samen in de bands Count Ziggenpuss en King Robbo’’, vertelt Rob Brandenburg. Een eerder filmpje dat hier  te zien is, is van de opnamesessies van de EP uit 2016 van King Robbo. Maar dat heeft niets te maken met het huidige Studio Roti-project.’’

,,Studio Roti ontstond zo’n anderhalf jaar geleden toen ik samen Martijn in zijn thuisstudio, met acht vierkante meter waarschijnlijk de kleinste van het land, eens wat muziek ging maken. En wat bleek; er was een enorme muzikale klik, dit was top muzikaal samenwerken. Vanaf dat moment doken we iedere maand een zaterdag de studio in.....En toen kwam de Corona...Al snel wisten we van de nood een deugd te maken, en pakten we het musiceren weer op. Dit keer echter coronaproof; we werkten allebei vanuit huis, en stuurden de partijen via het internet naar elkaar door’’.

,,Vanaf dat moment gingen we iedere zaterdag aan de bak’’, vervolgt Rob. ,,En de nummers bleven maar komen! Martijn en ik spelen allebei verschillende instrumenten: gitaar, bas, drums, toetsen, ukelele, noem het maar op. Hierdoor kunnen we met z’n tweeën als volwaardige band klinken! Ook zijn we allebei verantwoordelijk voor de composities, we schrijven echt samen, bijzonder leuk om te doen! Onze invloeden zijn heel breed: van jaren zestig psychedelica tot Daft Punk, van Zappa tot Foo Fighters, Deep Purple, Air, Bruce Springsteen, Flaming Lips, Motorpsycho enzovoorts. Onlangs zijn nu dus de Corona Tapes uitgekomen, een plaat waar we apetrots op zijn! Rijk en beroemd gaan we er niet van worden, maar het zou al te gek zijn als zoveel als mogelijk mensen het gaan beluisteren!’’

Wie nieuwsgierig is kan met de zoekterm “Studio Roti” de Coronatapes op Spotify snel vinden. Om het nog makkelijker te maken hierbij de linkjes naar een aantal nummers en ook één naar het hele album:

Windkracht 3: Windkracht 3 

Die rechte spur: Die rechte spur 

Waltzing Meredith: Waltzing Meredith 


Het hele album The Corona Tapes vind je Hier!