Categorieën

Service

Na 6 maanden asiel nu een thuis voor altijd

Na 6 maanden asiel nu een thuis voor altijd
Nieuws

Na 6 maanden asiel nu een thuis voor altijd

  • Redactie
  • 26-11-2023
  • Nieuws
Na 6 maanden asiel nu een thuis voor altijd

VLAARDINGEN - Na meer dan 6 maanden intensieve zorg en het zoeken naar een geschikte eigenaar, heeft Jessie haar soulmates gevonden in Manon en Walter. Het vinden van personen die het aandurven een huisdier met een ‘verhaal’ te adopteren, is vaak zoeken naar een naald in een hooiberg. Maar het is gelukt, Jessie is thuis

Jessie vertoonde agressief gedrag naar haar verzorgers toen ze in het asiel werd opgenomen. Dat was ook niet zo vreemd want ze had stress en een pijnlijk abces op haar rug. Haar aanraken, laat staan aaien was heel lang uitgesloten.

Om haar plaatsbaar te krijgen zijn ze bij Dierenopvangcentrum Vlaardingen aan de Koggehaven een lang traject in gegaan. ,,Naast medische verzorging, werden we bijgestaan door een gedragstherapeut’’, aldus de medewerkers. Zij gaf input om het leven van Jessie zo voorspelbaar en prikkelarm mogelijk te maken. Langzaam kwam het ware karakter van deze nog jonge kat naar boven en kon ze ook haar lieve en aanhankelijke kant laten zien. Nu ligt ze in de armen van haar nieuwe eigenaren en speelt ze kiekeboe in een boodschappentas. Geniet van je nieuwe leven Jessie!

Durf jij het ook aan om een kat met een ‘verhaal’ te adopteren? Kijk dan snel op deze link!