Categorieën

Service

 555 euro voor Giro 555 van OBS De Singel!

 555 euro voor Giro 555 van OBS De Singel!
Onderwijs

 555 euro voor Giro 555 van OBS De Singel!

  • Redactie
  • 15-02-2023
  • Onderwijs
 555 euro voor Giro 555 van OBS De Singel!
VLAARDINGEN - Heel intens zijn de berichten van de aardbeving in Turkije en Syrië. Natuurlijk leven de kinderen van OBS De Singel mee met de slachtoffers van de aardbeving. Dus bedacht de leerlingenraad de actie 'flessen voor Giro 555'. Unaniem werd gestemd om in actie te komen. Er is zoveel geld nodig om deze landen weer op te bouwen!

De leden van de raad zorgden ervoor dat de kinderen enthousiast werden voor deze actie. Goed gedaan! Een mooi stukje Burgerschap. De kinderen van alle groepen waren dan ook druk in de weer om statiegeld flessen op te halen. Zelfs rekenlessen stonden in het teken van de actie.

De flessen konden op school verzameld worden tot en met woensdag. Iedereen hielp mee. Een heel gesjouw en rode wangen. Tassen en zakken vol met flessen in alle soorten en maten kwamen de school in. De kinderen waren erg enthousiast. Het werkte aanstekelijk, waardoor de hoeveelheid meer was dan in onze stoutste dromen. En dat in zo’n korte tijd!

Er waren zelfs zoveel zakken, het paste allemaal niet meer in de auto. Dus…. Hop! Weer aan de slag….. de mouwen opstropen en met alle kinderen van groep 7 en 8 naar de winkel om de flessen in te leveren. Wat zou het bedrag zijn? Wowwww……….. Dank, dank, dank aan een ieder die heeft meegeholpen!€ 555,00!!! Wie had dat gedacht? Het hele bedrag is inmiddels overgemaakt naar Giro 555.