Categorieën

Service

Nieuw licht op bijna-doodervaring door drs. Venselaar

Nieuw licht op bijna-doodervaring door drs. Venselaar
Uit

Nieuw licht op bijna-doodervaring door drs. Venselaar

  • Advertorial
  • 03-03-2023
  • Uit
Nieuw licht op bijna-doodervaring door drs. Venselaar

Drs. Maureen Venselaar

VLAARDINGEN - In het kader van de Maand van de Spiritualiteit geeft Maureen Venselaar aanstaande donderdag een lezing over de bijna-doodervaring. 

De (bijna)dood is een mysterie dat sinds mensenheugenis omringd is met allerlei emoties en levensvragen. Is de dood het einde? Besta ik nog als ik er niet meer ben? Zie ik overleden dierbaren terug?

Wereldwijd vertellen miljoenen mensen met een bijna-doodervaring (BDE) dat ze op de grens van het leven plots uit hun lichaam gingen, afstand kregen van de aarde, zich in een grote donkere koude ruimte bevonden en met lichtsnelheid door een eindeloze tunnel gingen naar een hemels liefdevol licht. Ze menen iets van het leven na de dood te hebben meegemaakt en dat ze tijdens hun BDE een wezen van licht waren, (zelf)bewust, zonder pijn te lijden en ook dat ze overleden dierbaren terugzagen.

De BDE wordt tot nu toe neurologisch óf bovennatuurlijk verklaard. Maar volgens de gerenommeerde Coma Science Group (universiteit Luik) schiet de neurologische verklaring nog steeds tekort en is er geen enkel bewijs voor een bovennatuurlijke verklaring.

Drs. Venselaar heeft na tien jaar veld- en literatuuronderzoek een nieuwe verklaring ontwikkeld, waarbij up-to-date wetenschappelijke kennis prachtig samenkomt met aloude inzichten uit levensbeschouwingen. De kern van de nieuwe BDE-verklaring ligt in het verlengde van het gedachtegoed van de bekende Stephen Hawking. Tijdens de lezing neemt Drs. Venselaar je op deskundige wijze stap voor stap mee in haar nieuwe wetenschappelijke visie op de BDE.

De lezing wordt gemiddeld gewaardeerd met een 9. Enkele reviews: "De lezing is indrukwekkend en mooi; te vergelijken met de lezingen van Robbert Dijkgraaf bij de Wereld Draait Door; stelt me gerust op wat ooit komen gaat; de meest wetenschappelijke verklaring ooit."

De lezing is van 20.00-22.00 uur en vindt plaats in de centrale Bibliotheek Vlaardingen, Waalstraat 100.
Toegang: € 5,00 voor leden en € 7,00 voor niet-leden. De lezing is inclusief consumptie.
Kaarten zijn te reserveren op de website of bij een van de bibliotheekvestigingen.


 

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →