Categorieën

Service

Nieuw zwembad met buitenbad past in Broekpolder

Nieuw zwembad met buitenbad past in Broekpolder
Nieuws

Nieuw zwembad met buitenbad past in Broekpolder

  • Redactie
  • 03-03-2024
  • Nieuws
Nieuw zwembad met buitenbad past in Broekpolder

VLAARDINGEN - In de zoektocht naar een plek voor een nieuw zwembad in Vlaardingen - met een buitenbad en ligweide - blijven twee kansrijke locaties over. Beide plekken liggen in de Broekpolder. Het zwembad zou moeten komen op de huidige locatie van de atletiekbaan van AV Fortuna of tegenover de Polderpoort langs de Vaart.

De gemeente Vlaardingen liet een uitgebreid onderzoek uitvoeren naar een nieuwe locatie voor het zwembad maar ook meteen naar een plek voor AV Fortuna. De atletiekvereniging moet sowieso verhuizen. De huidige atletiekbaan blijft maar verzakken en een echte oplossing voor dit probleem is op de huidige locatie niet haalbaar. 

Van de tien locaties die zijn onderzocht komen het terrein van AV Fortuna en het stuk grond langs de Vaart dus als meest haalbare opties uit de bus voor de aanleg van een nieuw zwembad. Volgens de onderzoekers lijkt de locatie langs de Vaart de beste mogelijkheden te bieden. Deze plek is al eigendom van de gemeente en biedt mogelijk net genoeg ruimte voor zowel een binnen- als buitenzwembad met ligweide, een wens van zowel de inwoners van Vlaardingen als een meerderheid van de gemeenteraad.

De roep om een buitenbad in Vlaardingen is al luid hoorbaar sinds de verdwijning van het Kolpabad. Nadat ook het buitenbad bij Vijfsluizen sloot, konden de Vlaardingers in eigen gemeente alleen nog terecht bij de Krabbeplas. Die plas wordt echter al sinds jaar en dag geteisterd door blauwalg. Een paar flink warme dagen en er is weer een negatief zwemadvies. 

De atletiekbaan van Fortuna gaat vermoedelijk verhuizen naar de plek waar nu een gemeentelijk depot en een modelvliegvereniging zijn gevestigd. Het depot zou kunnen blijven bestaan maar voor de modelvliegers moet een nieuwe locatie worden gevonden.

Donderdag 14 maart wordt het onderzoek naar de nieuwe locaties voor het zwembad en de atletiekbaan voor het eerst besproken door de Vlaardingse politiek. Een besluit valt er dan nog niet, de plannen moeten verder worden uitgewerkt waarbij geld uiteraard nog een grote rol gaat spelen. Een nieuw zwembad is op zijn vroegst in 2027 te verwachten.