Categorieën

Service

Nieuwe bus voor bewoners De Laurenburg

Nieuwe bus voor bewoners De Laurenburg
Gezond

Nieuwe bus voor bewoners De Laurenburg

  • Redactie
  • 09-02-2021
  • Gezond
Nieuwe bus voor bewoners De Laurenburg
VLAARDINGEN - De bewoners van De Laurenburg, de jongerenhuisvesting van Zonnehuisgroep Vlaardingen, kunnen weer comfortabel en veilig op pad. Dankzij een bijdrage van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en Stichting Bevordering Maatschappelijke Dienstverlening Rotterdam heeft De Laurenburg een fraaie bus voor personenvervoer gekregen. Op deze locatie wonen jongeren met NAH (niet aangeboren hersenletsel) of een spierziekte zelfstandig in een appartement, waar ook verpleeghuiszorg wordt geleverd.  

Natuurlijk is de nieuwe Laurenburgbus voorzien van alle gemakken, zodat alle bewoners gebruik kunnen maken van deze bus. Zo kunnen ook bewoners die aan een rolstoel gebonden zijn, eenvoudig de bus in. Het is belangrijk dat zij, gezien hun vaak nog jonge leeftijd, zoveel mogelijk hun zelfstandigheid kunnen behouden en zo deel te nemen aan de maatschappij. Dankzij dit vervoer is een zelfstandig uitstapje naar de markt of het winkelcentrum, het sportcentrum of bezoek aan familie mogelijk. 

De bus is een opvallende verschijning in Vlaardingen; met hun roze/gele bedrukking worden de auto’s van Zonnehuisgroep Vlaardingen door vele Vlaardingers herkend. En dit wagenpark is nu dus weer een exemplaar rijker. Ook deze nieuwe personenbus wordt, net zoals de andere Zontaxen van Zonnehuisgroep Vlaardingen, de meeste tijd bestuurd door ervaren vrijwilligers. Conny, een vrijwilliger die dit werk al 8 jaar doet, vindt de Laurenburgbus heerlijk rijden. Ook omdat deze nieuwe bus is aangepast met de nieuwste gemakken om het rijden veiliger te maken; zo heeft het een sensorsysteem, een tomtom en een carkit. Dankzij de inzet van Conny en alle andere vrijwilligers kunnen de bewoners eenvoudig naar hun gemaakte afspraak. Heb je ook interesse om vrijwilliger te worden? Kijk dan op www.zgvlaardingen.nl  bij vrijwilligersvacatures en meld je aan!

Zonnehuisgroep Vlaardingen

Dillenburgsingel 5, Vlaardingen

Meer over Zonnehuisgroep Vlaardingen →