Categorie├źn

Service

Nomineer je Taalheld!

Nomineer je Taalheld!
Uit

Nomineer je Taalheld!

  • Redactie
  • 03-08-2022
  • Uit
Nomineer je Taalheld!
VLAARDINGEN - In Vlaardingen, Maassluis en Midden-Delfland zetten meer dan duizend mensen zich in voor geletterde steden en dorpen. U kent ze vast wel: Taalvrijwilligers die actief zijn bij de Taalhuizen, Taalcafé’s , taallessen of als taalmaatje mensen begeleiden. Taalcursisten die trainingen en cursussen  volgen en mee doen aan de Taalcafé’s . Organisaties die zich in zetten voor de bestrijding van laaggeletterdheid. 

Het is tijd om deze mensen en/of organisaties in het zonnetje te zetten! Hiervoor wordt de taalheldenverkiezing georganiseerd. 

De Taalheld is een inspiratiebron voor velen, want hij/zij helpt anderen om de Nederlandse taal  beter te leren. De Taalheld is een voorbeeld voor anderen omdat hij/zij gedreven is om zelf beter de Nederlandse taal te leren. De Taalheld is daadkrachtig, laat mensen in hun waarde en biedt een luisterend oor. 

Kent u iemand die de titel taalheld verdient? Nomineer hem/haar dan snel via www.debibliotheekdeplataan.nl/home/taalhelden22. Nominaties voor de Taalheld van Vlaardingen, Maassluis en Midden-Delfland 2022 kunnen tot 18 september worden voorgedragen.

 De Taalheldenverkiezing bestaat uit drie categorieën:
  • Taalcursist, een (voormalig) laaggeletterde taalcursist of taalambassadeur;
  • Taalvrijwilliger, een persoon die lees, schrijf –of rekencursisten begeleidt;
  • Bruggenbouwer, een persoon die zich inzet om mensen aan elkaar te verbinden in de aanpak van laaggeletterdheid en/of een samenwerkingsverband dat laaggeletterdheid effectief aanpakt.

Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen op basis van de nominatiecriteria en bepaalt per categorie een winnaar. De uitreiking van de Taalheldenprijs zal op een bijzondere manier plaatsvinden in de drie gemeentes. De winnaars van de Taalheldenverkiezing worden door de organisatie tevens aangemeld voor de landelijke Taalheldenverkiezing van de Stichting Lezen & Schrijven.

 

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →