Categorieën

Service

Olympiërs uitgezwaaid naar Tokio

Olympiërs uitgezwaaid naar Tokio
Sport

Olympiërs uitgezwaaid naar Tokio

  • Redactie
  • 02-07-2021
  • Sport
Olympiërs uitgezwaaid naar Tokio

vlnr: Afrodite Zegers, Martina Wegman, Nicholas Heiner, Lilian de Geus, Lobke Berkhout, Annette Duetz, Marit Bouwmeester, Annemieke Bekkering, Kiran Badloe, Pim van Vugt, Bart Lambriex. Fotocredits: Leonard Fautle.

VLAARDINGEN/SCHEVENINGEN - In de haven van Scheveningen bij het TeamNL Topzeilcentrum zijn vandaag de 11 sporters van TeamAllianz uitgezwaaid richting Tokio. Onder hen ook Vlaardinger Pim van Vugt.

In het bijzijn van een selecte groep genodigden hebben de tien zeilers en één kanoër zich voor de laatste keer voor vertrek gepresenteerd aan de aanwezige media en gasten. Een uniek moment voor dit kansrijke elftal topsporters, omdat ze voor het eerst allemaal tegelijkertijd op dezelfde locatie aanwezig zijn.

Bondscoach Zielhuis: ,,Als we met vier medailles thuis komen, is dat het beste ooit en ben ik blij. We hebben een goed team dat bestaat uit drie huidige wereldkampioenen, Kiran Badloe, Lilian de Geus en Marit Bouwmeester. Plus twee teams die 2e geworden zijn op het laatste WK, te weten Afrodite Zegers samen met Lobke Berkhout, en Nicholas Heiner. Dan zijn er ook Annemiek Bekkering en Annette Duetz die twee keer wereldkampioen geworden zijn in 2018 en 2019 en dan hebben we ook nog Bart Lambriex en Pim van Vugt die zich vorig jaar geplaatst hebben als kanshebbers.'

‘Waar ik het meest trots op ben is het feit dat we een hele kansrijke ploeg hebben, die allemaal op hun eigen manier succes boeken en hun eigen route naar Tokio hebben gevonden. Die diversiteit en authenticiteit in alle programma’s is echt maatwerk.’