Categorieën

Service

Onderzoek: Hoe veilig is Vlaardingen?

Onderzoek: Hoe veilig is Vlaardingen?
112

Onderzoek: Hoe veilig is Vlaardingen?

  • Redactie
  • 02-08-2023
  • 112
Onderzoek: Hoe veilig is Vlaardingen?
VLAARDINGEN - Heb je last van rommel op straat? Is er bij jou ingebroken? Last van buren of rondhangende jongeren? Dit zijn enkele vragen die in het kader van de Veiligheidsmonitor worden gesteld aan ongeveer 4100 inwoners van de gemeente Vlaardingen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft een steekproef getrokken uit het bevolkingsbestand van de gemeente Vlaardingen. Deze mensen krijgen rond 8 augustus per post een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. De resultaten worden in maart 2024 verwacht.

Burgemeester Bert Wijbenga benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor: ''We willen graag weten wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente vinden. Daarmee kunnen we ons werk en de inzet van politie, toezichthouders, handhavers en andere diensten nog beter afstemmen op hun wensen en ervaringen''.