Categorieën

Service

Onrust in de buurt over sportaccommodatie bij 't Groen

Onrust in de buurt over sportaccommodatie bij 't Groen
Nieuws

Onrust in de buurt over sportaccommodatie bij 't Groen

  • Redactie
  • 10-03-2024
  • Nieuws
Onrust in de buurt over sportaccommodatie bij 't Groen

VLAARDINGEN - De gemeenteraad stemde er voor, en het Groen van Prinstererlyceum wil het ook graag: een nieuwe sportaccommodatie op het terrein van de school aan de Van Hogendorplaan. Of aan de Goudsesingel. Of aan de Lyceumlaan.

Waar het gebouw straks zijn ingang heeft en waar je het ’t best ziet is nog even de vraag, en daarover ging het ook afgelopen week bij een bijeenkomst voor omwonenden. Die worden er wat onrustig van, want hoe wordt straks het uitzicht en hoe moet het met parkeren van al die bezoekers van de sportcentrum, annex turnhal. Laat staan nu er misschien ook commerciële horeca in komt.

De plannen voor de aanpassing van de school worden over het algemeen gezien als positief en noodzakelijk voor goed onderwijs in de nabije toekomst. De nieuwe sporthal en vooral de positie is voor de omwonenden echter een doorn in het oog. Door de gemeente is vooralsnog besloten tribunes en commerciële horeca-exploitatie aan het plan toe te voegen. En volgens een deel van de buurt is de toch al grote hal hiermee een kolos geworden, wat weerstand oplevert bij de omwonenden.

,,De oplossing lijkt echter best eenvoudig, door de sporthal te plaatsen aan de zijde van de Van Hogendorplaan ter hoogte van de te slopen vleugel’’, aldus één van de buurtbewoners. ,,Zo kan de te verwachten parkeerproblematiek in de wijk worden voorkomen en het sportveld worden behouden. Het, tegen elke prijs, toevoegen van de overige functies lijkt echter de belangrijkste reden waardoor deze plek qua ruimte in een eerder stadium is afgevallen.’’

Na de reacties uit de buurt heeft de gemeente heeft beloofd ook de door de omgeving gewenste optie, die eerder geschrapt was, terug op de tekentafel te leggen. De bewoners wachten in spanning af.