Categorieën

Service

Gerommel over nieuwe sporthal bij 't Groen

Gerommel over nieuwe sporthal bij 't Groen
Politiek

Gerommel over nieuwe sporthal bij 't Groen

  • Redactie
  • 14-12-2023
  • Politiek
Gerommel over nieuwe sporthal bij 't Groen

VLAARDINGEN - Bij de behandeling van de Meerjarenbegroting is op 9 november door de raad gestemd voor de bouw van een multifunctionele sporthal achter het Groen van Prinstererlyceum. Een overgrote meerderheid was voor, alleen Stadsbelangen Vlaardingen en Beter voor Vlaardingen stemden tegen.

De nieuwe sporthal bestaat uit meer delen, maakt onderdeel uit van de verbouwing en nieuwbouw van de school en zal er in 2026 ‘staan’. Voor het zover is moeten er nog wel wat besluiten worden genomen, onder meer over een voorlopig krediet, waarmee met de voorbereidingen begonnen kan worden. De realisatie van een losstaande sporthal met een turnhal geven een impuls aan sport, en deze zal ook buiten de schooltijden ingezet gaan worden. Verenigingen die nu soms nog uitwijken naar elders, zullen straks eindelijk de goede faciliteiten hebben.

In 2026 zullen de turners van Dynamiek er hun trainingen en wedstrijden in gaan afwerken, en dat geldt naar verwachting ook voor judovereniging Kai. Die maken nu nog gebruik van Sportcentrum Vlaardingen en De Polderpoort, naast welk complex ook nog de atletiekbaan van AV Fortuna ligt. Of die laatste faciliteiten op die plek blijven is nog de vraag; de baan is eigenlijk niet meer wedstrijdgeschikt en het wachten is op de aanleg van een nieuwe, onderheid atletiekbaan.

Het mogelijke vertrek van verenigingen, hoeveel is nog niet zeker, van Sportcentrum Vlaardingen en de Polderpoort gaat de uitbater van de twee centra geld kosten. Inkomsten die niet zonder meer doorberekend kunnen worden aan de overblijvende verenigingen of individuele sporters. We schreven er in november al over. Het betoog van directeur Olaf Hanno over welke afspraken er waren, en welke tarieven er gelden voor bijvoorbeeld AV Fortuna lijkt af te wijken van het betoog dat de voorzitter van de atletiekvereniging voor de gemeenteraad hield. Begin december stelde (steun)raadslid Jorn van der Bie van Stadsbelangen Vlaardingen er vragen over aan het college, die hetzelfde constateert. ,,Het betoog van de voorzitter AV Fortuna wijkt op belangrijke punten, zoals tijdlijnen, interpretatie van financiële cijfers etc. aanmerkelijk af van het betoog van de heer Hanno’’, aldus Van der Bie. Die vraagt vervolgens minutieus naar tijdlijnen, afspraken en cijfers. Die zijn ongetwijfeld ergens ooit vastgelegd, maar moeten nu opgediept worden. Daaruit zal dan blijken wiens betoog standhoudt.