Categorieën

Service

ONS baalt van 'Ramadanvergunning'

ONS baalt van 'Ramadanvergunning'
Politiek

ONS baalt van 'Ramadanvergunning'

  • Redactie
  • 19-04-2018
  • Politiek
ONS baalt van 'Ramadanvergunning'
VLAARDINGEN - ONS.Vlaardingen is onaangenaamd verrast door de 'Ramadanvergunning van horecazaak Mellowship op de Korte Hoogstraat. De vastenmaand Ramadan loopt dit jaar van dinsdagavond 15 mei tot en met donderdagavond 14 juni 2018. De mensen die vanuit religieuze overtuiging in deze periode overdag vasten, eten dan na zonsondergang. Mellowship heeft een verzoek ingediend - ingewilligd door de gemeente - om tijdens de Ramadan aangepaste openingstijden aan te mogen houden. In de praktijk betekent dit niet tot 22.00 uur maar tot 24.00 uur open. 'Onbegrijpelijk' vindt ONS.

De partij wijst op de structurele overlast die Mellowship zou veroorzaken. ,,De bewoners van appartementen op de Korte Hoogstraat en het Liesveld ondervinden al sinds de opening stank- en geluidsoverlast.'' Er zouden al meer dan honderd meldingen zijn gedaan bij de DCMR. ONS wil van het college weten wat er tot nu toe is gedaan met de klachten en meldingen. ,,En vindt u het niet vreemd dat de gemeente een ondernemer beloont die veel overlast veroorzaakt?''

ONS.Vlaardingen vraagt zich daarnaast af of nu ook andere horecazaken met een dagvergunning voortaan verlenging van de openingstijden kunnen aanvragen bij feestdagen of andere gelegenheden. ,,Of heeft dit uitsluitend met religie te maken? De partij wil graag van het college weten aan welke voorwaarden andere horecazaken moeten voldoen om ook (bijvoorbeeld voor een periode van een maand) zo’n ontheffing te krijgen?