Categorieën

Service

Open akkerdag Stadslandbouw van Ruytenburch

Open akkerdag Stadslandbouw van Ruytenburch
Uit

Open akkerdag Stadslandbouw van Ruytenburch

  • Redactie
  • 23-07-2023
  • Uit
Open akkerdag Stadslandbouw van Ruytenburch
VLAARDINGEN –  De akker aan de Westlandseweg 250 staat er prachtig bij. Op zaterdag 29 juli van 14.00 uur tot 16.00 uur is er een open akkerdag en iedereen is van harte welkom. Vrijwilligers laten dan vol trots de akker zien.

Op deze dag zijn er groenten en bloemen te koop voor een kleine donatie. De groenten zijn biologisch verantwoord geteeld en vaak op dezelfde dag geoogst. Verser kan gewoon niet. Misschien komen bezoekers wel groenten tegen die zij al lang niet meer hebben gegeten. Een mooi veldboeket samenstellen kan ook. Bezoekers wijzen aan en vrijwilligers knippen de bloemen voor u af. Natuurlijk kan de vrijwilliger ook zelf een mooi boeket samenstellen. Er zijn op de open akkerdag nog diverse soorten eenjarige planten met (snij) bloemen en kruiden in pot te verkrijgen.              

Stichting Stadslandbouw Van Ruytenburch is in april  2013 opgericht en bestaat bijna 10 jaar. Naast de akker aan de Westlandse weg en de tuin Holy is er nog de kas en kindertuin in ’t Hof. Om en in de kas naast Pannenkoekenhuis ’t Hof worden bloemen en planten opgekweekt en educatieve natuurprogramma’s gegeven voor kinderen van 2,5 t/m 13 jaar op de Kindertuinen. In dezelfde kas bevindt zich het populaire pop-up restaurant MOM (maaltijden op maandag).   

Voor meer informatie: www.stadslandbouwvanruytenburch.nl of de Facebookpagina’s van Stadslandbouw van Ruytenburch, Kindertuinen Vlaardingen en MOM (Maaltijden op maandag)