Categorieën

Service

Opening daktuin Jenaplan Vlaardingen

Opening daktuin Jenaplan Vlaardingen
Onderwijs

Opening daktuin Jenaplan Vlaardingen

  • Redactie
  • 29-03-2024
  • Onderwijs
Opening daktuin Jenaplan Vlaardingen

VLAARDINGEN - Op 28 maart 2024 om 9.15 uur openen een paar kinderen samen met schoolleider Arianne van Os de vernieuwde daktuin van Jenaplan Vlaardingen. De afgelopen periode hebben de kinderen, ouders, teamleden en tuinman Jeroen Hooijmeijer van de StadsOase keihard gewerkt om de ideeën uit te werken naar een werkelijke tuin. De teamleden kunnen de nieuwe tuin gebruiken als daktuin met mooie planten en moestuintjes. Maar ook als mooi buitenlokaal waar genoeg ruimte en materiaal is om een heerlijke buitenles te geven. Er is voor de kinderen kindveilig tuingerei waar de kinderen lekker mee kunnen spelen en onderzoeken.

Slordige daktuin

De daktuin was al langere tijd slordig. De bakken waren er slecht aan toe en de ruimte die er was, werd niet goed benut. De teamleden hebben samen gekeken naar hoe het anders kon. Een ouder, die architect is, hielp het team door de wensen in een digitaal programma uit te werken. Daarna kwam de uitvoering, waar de kinderen, ouders, teamleden en Jeroen Hooijmeijer wekenlang heel hard aan hebben gewerkt.

Geld inzamelen en sponsoring

Gemeente Vlaardingen en Stichting Jantje Beton sprongen financieel bij. Daarnaast hebben de kinderen heel erg hun best gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen door een sponsorloop en veiling van hun spullen te houden. Ook een aantal lokale ondernemers heeft Jenaplan Vlaardingen gesponsord. Dit zijn: OldNew Styling, Plantenbeurs, Bakker Klootwijk. BOONS en Banketbakkerij Molendijk. Al deze inspanningen hebben een mooi bedrag opgeleverd, waardoor de daktuin gerealiseerd kon worden.