Categorieën

Service

Opgeruimd staat netjes!

Opgeruimd staat netjes!
Nieuws

Opgeruimd staat netjes!

  • Redactie
  • 26-03-2023
  • Nieuws
Opgeruimd staat netjes!
VLAARDINGEN – Zwerfvuil. Een groot probleem, maar in Vlaardingen wordt dat op steeds meer manieren, en door steeds meer mensen, aangepakt. Afgelopen week was het bijvoorbeeld weer Vlaardingen Clean Up Day , waarbij veel Vlaardingers in elke wijk op ‘strooptocht’ gingen om zwerfvuil op te ruimen. Het resultaat was een nieuw record van 1500 kilo van straat opgepikte rotzooi. Da’s anderhalf keer meer dan vorig jaar september.

Deze week bleek ook nog eens het onmogelijke toch mogelijk te zijn, aldus de ChristenUnie/SGP. Raadslid Erik van Pienbroek had al vaker in de gemeenteraad gevraagd naar een kierstand of klepje bij de afvalcontainer om klein afval zonder afvalpas weg te kunnen gooien. Iets wat ook veel zwerfafval kan voorkomen. ,,Toen is er meerdere keren door de toenmalige wethouder geantwoord dat dit 'praktisch niet mogelijk is'. Heel blij werden wij deze week toen wij via de sociale media bericht ontvingen dat in Vlaardingen containers toegepast gaan worden met een zwerfafvalklep. Gewoon zoals wij het 2 jaar geleden al voor ons zagen en nu in het echt hebben gezien’’. Wonderen zijn de wereld nog niet uit dus.

En tenslotte blijft het aantal Buurtbezems groeien; groepen buurtbewoners die eens per maand met elkaar de wijk intrekken en rommel opruimen. En waarom u mee zou doen? Omdat het gezellig is, direct resultaat oplevert, je er nieuwe vriendschappen opdoet en nodig. En als u het niet doet dan doet niemand het, toch? Je kunt al terecht in Ambacht , Holy , de Oostwijk en Centrum . Oh, en in de Westwijk kunnen ze natuurlijk ook wat van, want naast de Buurtbezem zijn er nog veel meer initiatieven.