Categorieën

Service

Oplossen verkeersbordenchaos kost €50.000

Oplossen verkeersbordenchaos kost €50.000
Politiek

Oplossen verkeersbordenchaos kost €50.000

  • Redactie
  • 20-09-2023
  • Politiek
Oplossen verkeersbordenchaos kost €50.000

VLAARDINGEN - Soms lijken er wel erg veel verkeersborden langs de Vlaardingse wegen te staan. En die kunnen ook nog zoveel aandacht vragen dat je de weg zelf even uit het oog verliest. Heel de Stad wil dubbele verkeersborden en borden die verwarring oproepen meteen verwijderen en nieuwe borden alleen maar plaatsen als dit écht noodzakelijk is. Afgelopen maand stelden ze er vragen over aan het college van burgemeester en wethouders, en deze week kwamen de antwoorden.

Het college heeft in ieder geval geen idee hoeveel verkeersborden er in Vlaardingen staan, die worden namelijk niet geregistreerd. Daardoor zou je dus uit het oog kunnen verliezen of er overbodige bij staan en hoeveel er misschien weggehaald kunnen worden. Maar dat kost wel weer wat geld, en da’s niet opgenomen in de Begroting die vandaag gepresenteerd werd. Het wegwerken van de bordenchaos is dus geen VlaarDING.

Een inventarisatie van alle verkeersborden in Vlaardingen en een beoordeling per bord op noodzakelijkheid en toegevoegde waarde kost €50.000, volgens een offerte. Deze inventarisatie en mogelijke sanering van overbodige borden kan begin 2024 gestart worden. Maar dan moet de raad zelf nog wel even met een voorstel komen bij de behandeling van de Begroting en dat goedkeuren.