Categorieën

Service

Oplossingen voor het personeelstekort in de horeca zijn lastig te vinden

Oplossingen voor het personeelstekort in de horeca zijn lastig te vinden
Uit

Oplossingen voor het personeelstekort in de horeca zijn lastig te vinden

  • Ingezonden mededeling
  • 27-02-2024
  • Uit
Oplossingen voor het personeelstekort in de horeca zijn lastig te vinden

De horeca is een sector die al geruime tijd kampt met personeelstekorten. Tijdens de lockdowns gedurende de coronajaren vond veel personeel elders werk. Zij zijn lang niet allemaal teruggekomen. En de jongeren die nu aan het werk gaan vinden ook vaak een bijbaan waar ze minder hard hoeven te werken voor hetzelfde of soms zelfs een hoger loon. Een avond werken in de horeca betekent heel wat kilometers lopen en flink je handen uit de mouwen steken. Horecaondernemers hebben dan ook de grootste moeite om vacatures te vervullen. Voor sommige banen in de horeca is lastig een alternatief te vinden. Een kok of souschef is niet te vervangen door automatisering. Maar er zijn wel mogelijkheden om op de vloer met minder personeel toe te kunnen.

Snel en gemakkelijk afrekenen

Als gasten willen vertrekken dan kan het afrekenen soms de nodige voeten in de aarde hebben. Zeker als de rekening moet worden gedeeld en de gasten eerst nog moeten gaan bedenken hoe ze dat gaan aanpakken. Als je gasten aan de bar afrekenen kan er snel een rij ontstaan als iedereen tegen sluitingstijd huiswaarts keert. Je kunt een modern kassasysteem kopen waarmee je het afrekenen vlot afhandelt. Hiermee kan het personeel ook heel eenvoudig aan de tafel afrekenen waardoor de klant dus niet eerst naar de bar hoeft. Een kassasysteem kan overweg met zowel bankpassen als creditcards en uiteraard is ook contant afrekenen mogelijk. Je kunt het systeem zo instellen dat eventuele fooien meteen apart worden geboekt.

Selfservice bij het bestellen

Serverend personeel is vaak veel tijd kwijt met het opnemen van bestellingen. Sommige klanten hebben heel wat tijd nodig om te beslissen wat ze willen eten. Je kunt dit probleem oplossen met aanraakschermen op de tafels. Hier vindt de gast het complete menu waar hij gemakkelijk een keuze uit kan maken. De klant bestelt een drankje, een voorgerecht, een hoofdgerecht met eventueel extra’s en de gegevens worden direct naar de keuken gestuurd. Wil de gast op een later moment nog wat drinken dan kan ook die bestelling direct worden doorgegeven. Alle bestellingen zijn gekoppeld aan het tafelnummer. Als de gast vertrekt staan alle drankjes en gerechten keurig op de rekening en kan er direct worden afgerekend. Op vliegvelden wordt zelfs gewerkt met een dergelijk systeem waarbij de klant ook meteen afrekent met creditcard of pinpas. Het personeel hoeft dan alleen nog maar uit te serveren en na afloop de tafel af te ruimen en schoon te maken.

Kies voor een modern kassa- en planningssysteem

Als horecaondernemer kun je kiezen voor de handige en betrouwbare systemen van Booq Solutions voor personeelsplanning en kassa. Met deze handige systemen wordt het managen van een restaurant, café of bistro een stukje makkelijker. Op de website vind je uitgebreide informatie over alle mogelijkheden en toepassingen. Je kunt je online alvast uitgebreid oriënteren op welke toepassingen voor jouw bedrijf een oplossing kunnen bieden. Uiteraard kun je bij aanschaf rekenen op deskundige support en snelle hulp bij storingen.