Categorieën

Service

Pannenkoekenhuis 't Hof sluit de deuren

Pannenkoekenhuis 't Hof sluit de deuren
Nieuws

Pannenkoekenhuis 't Hof sluit de deuren

  • Redactie
  • 04-03-2024
  • Nieuws
Pannenkoekenhuis 't Hof sluit de deuren

VLAARDINGEN - Het pannenkoekenhuis in ’t Hof sluit in april van dit jaar de deuren. En volgens eigenaresse Mariska Lindhoudt is dat geen grap. ,,Na bijna 29 jaar sluit Pannenkoekenhuis ‘t Hof voorgoed de deur. Het pand is verkocht aan een Vlaardingse ondernemer’’, zo laat Mariska via social media weten. ,,Ik, Mariska, mijn man, kinderen en ouders danken iedereen voor uw vertrouwen en steun de afgelopen jaren. Wij wensen u alle goeds en vooral veel gezondheid de komende jaren’’.

Pannenkoekenhuis 't Hof is in 1995 gestart door de familie Lindhoudt en in 2020 werd de geliefde horecaonderneming met hulp van de bekende kok en horecaondernemer Herman den Blijker aangepakt. Alles werd gerestyled , nadat vier jaar ervoor Mariska het bedrijf van haar ouders overgenomen had. Na nog eens vier jaar gaat de familie er dan mee stoppen. Wie nog een keer wil aanschuiven kan dat doen tot en met 1 april, want op die dag worden de laatste lunches, brunches en pannenkoeken geserveerd. Reserveren kan via 010-4341043 of via de website die je hier vindt.

Mariska zelf is er natuurlijk emotioneel onder, want het stoppen van het familiebedrijf is een zware beslissing. ,,Ik heb er mezelf 29 jaar helemaal in gegeven, maar de laatste jaren waren zwaar en er gebeurde veel. In het bedrijf, maar ook in mijn persoonlijke leven'', aldus Mariska in gesprek met Vlaardingen24. ,,Ik wil na zolang voor anderen gezorgd te hebben nu eens pas op de plaats maken, en voor mezelf gaan zorgen. Daarvoor neem ik dan de zomer de tijd, en daarna kijk ik wat er nog meer op mijn pad komt. Ik heb zelf ook altijd mijn kinderen betrokken bij het bedrijf, met hen gaat het goed, en ik ben van plan me daar nog meer op te richten. Bijvoorbeeld mijn oudste dochter meer gaan helpen met haar eigen dansstudio, studio Dancepoint . Met een eigen zaak moet je te vaak ongewild dingen missen, en dat ga ik nu veranderen''.

Horecaondernemers als Mariska  hebben in de coronaperiode veel moeite gehad het hoofd boven water te houden. Blijven en doorgaan zou de nodige kosten met zich meebrengen, ook omdat ze in eerste instantie er zelf wilde gaan wonen en dat betekende verbouwen. Daarnaast is er nog de nodige concurrentie, hoewel je in 't Hof natuurlijk op zo'n beetje het mooiste plekje van Vlaardingen zit. Maar het is nu tijd om de jaren die voor haar liggen, samen met haar ouders, haar partner en haar kinderen een andere invulling te geven. Wie nog zo'n heerlijke pannenkoek wil verorberen kan dat nog bijna een maand. En daarna begint er een nieuwe toekomst voor de familie.