Categorieën

Service

Parc Drieën-Huysen deels opgeleverd

Parc Drieën-Huysen deels opgeleverd
Wonen

Parc Drieën-Huysen deels opgeleverd

  • Redactie
  • 07-07-2017
  • Wonen
Parc Drieën-Huysen deels opgeleverd
VLAARDINGEN - De eerste fase van Parc Drieën-Huysen is opgeleverd. In een bouwtijd van één jaar en vier maanden zijn een verpleeghuis en twee appartementengebouwen gerealiseerd door Boele & van Eesteren (VolkerWessels), die de ontwikkeling ook voor zijn rekening nam. Het verpleeghuis is gebouwd voor Zonnehuisgroep Vlaardingen, de twee gebouwen met appartementen voor Woningstichting Samenwerking.

Het nieuwe verpleeghuis met de naam Drieën-Huysen Zuid heeft 81 appartementen van ongeveer 45 m2 voor mensen met een lichamelijke aandoening (somatisch). Iedereen woont in een eigen appartement bestaande uit een woonkamer met keukenblokje, frans balkon en een aparte slaapkamer. Ook is er een ruime badkamer aanwezig waar gebruik kan worden gemaakt van een plafond-tillift. Elke verdieping heeft een gezamenlijke woonkamer en keuken, waar samen gekookt en gegeten kan worden. Het verpleeghuis is verbonden met de twee appartementengebouwen door middel van een overdekte verbinding, waarin allerlei faciliteiten opgenomen zijn, zoals een brasserie, kapper en pedicure.

Corné Bok, directeur Boele & van Eesteren: ,,Als ervaren ontwikkelaar en bouwer zijn we trots op de eerste fase in Parc Drieën-Huysen. Niet alleen op het eindresultaat, maar zeker ook op de onderlinge samenwerking die wij de afgelopen jaren hadden met Zonnehuisgroep Vlaardingen en Woningstichting Samenwerking. Belangrijkste is echter dat de toekomstige bewoners een prachtige woning krijgen, met alle voorzieningen voor de zorg die zij nodig hebben.''
 

Wonen met zorg


De appartementengebouwen gelegen naast het verpleeghuis bieden plek voor mensen die zelfstandig willen wonen, maar wel met de mogelijkheid zorg af te nemen. De woningen worden verhuurd en toegewezen door Woningstichting Samenwerking, Zonnehuisgroep Vlaardingen draagt kandidaten met een zorgindicatie aan. Zonnehuisgroep Vlaardingen kan thuiszorg leveren alsook het nieuwe zorgproduct VPT (Volledig Pakket Thuis). Hierbij krijgen mensen persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding in hun eigen huis. In principe is deze zorg hetzelfde als in een verpleeghuis wordt aangeboden.

De driekamerappartementen zijn ruim van opzet (ongeveer 65-70 m2). Elk appartement heeft een eigen balkon en een ruime badkamer. De appartementen zijn ook uitermate geschikt voor echtparen, waarvan een partner zorg nodig heeft, maar de andere partner niet.

Vanuit de ‘oude’ locatie Drieën-Huysen hebben bewoners de bouw nauwlettend in de gaten gehouden. Elly Dekker, bestuurder Zonnehuisgroep Vlaardingen, is blij dat het project zo voorspoedig verlopen is: ,,Onze bewoners kijken uit naar het wonen in Parc Drieën-Huysen. Begin november zullen veel van onze bewoners naar het nieuwe verpleeghuis verhuizen. We gaan ze daar zo goed mogelijk op voorbereiden en begeleiden. We kijken gelukkig terug op een goede samenwerking tussen alle partijen, waaronder ook de gemeente Vlaardingen.''

Tweede fase


Fase twee heet Holy Résidence en bestaat uit twee gebouwen met elk 22 luxe appartementen. Meer informatie over de woningen is te vinden op www.holy-residence.nl.

Zonnehuisgroep Vlaardingen

Dillenburgsingel 5, Vlaardingen

Meer over Zonnehuisgroep Vlaardingen →