Categorieën

Service

Passieconcert vocaal ensemble Voxtet in De Windwijzer

Passieconcert vocaal ensemble Voxtet in De Windwijzer
Uit

Passieconcert vocaal ensemble Voxtet in De Windwijzer

  • Redactie
  • 26-03-2022
  • Uit
Passieconcert vocaal ensemble Voxtet in De Windwijzer
VLAARDINGEN - Op vrijdagavond 8 april geeft vocaal ensemble Voxtet uit Amersfoort in De Windwijzer een concert van a capella koormuziek. Koralen uit de Mattheüspassion van J.S, Bach wisselen ze af met werken van A. Bruckner, J. Brahms, J.M. Bach en J.C. Bach, J. Rheinberger, M. Reger en K. Nystedt. De koorzang wordt afgewisseld met een paar instrumentale intermezzi voor cello solo door Erik Liefting.

Het dubbelkwartet Voxtet bestaat uit acht jonge, zeer geoefende amateurzangers, o.l.v. sopraan Lydia Liefting. Het ensemble is begonnen in 2010 vanuit het verlangen om intiem maar ook groots te musiceren. Vanuit een lange ervaring als amateurzangers zijn ze enthousiast en voortvarend aan de slag gegaan. De meeste zangers zijn lid of lid geweest van verschillende goede koren zoals het VU Kamerkoor en de Sweelinck Cantorij. Het ensemble kenmerkt zich door een mooie heldere, en doorzichtige koorklank. Voxtet trad eerder, najaar 2018, op in De Windwijzer met een mooi Bachprogramma, wat toen enthousiast ontvangen werd. We zijn blij om ze terug te hebben in De Windwijzer.

De toegangsprijs voor het concert bedraagt € 7,50 en u kunt plaatsen reserveren via [email protected]. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95 en het concert begint om 20.00 uur.

De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →