Categorieën

Service

Platipus introduceert nieuwe AR lessen op Technasium

Platipus introduceert nieuwe AR lessen op Technasium
Onderwijs

Platipus introduceert nieuwe AR lessen op Technasium

  • Advertorial
  • 28-08-2016
  • Onderwijs
Platipus introduceert nieuwe AR lessen op Technasium
VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Op vrijdag 26 Augustus gaven Theo Lagendijk en Coen de Koning van Platipus op het Technasium, Spieringshoek in Schiedam een Augmented Reality (AR) presentatie aan een nieuwe klas VWO-leerlingen. Op deze manier kregen de techniek leerlingen vast een voorproefje op de lessen in deze innovatieve techniek die aan het begin van dit schooljaar gegeven gaan worden. De leerlingen zullen zelf met AR aan de slag gaan onder de begeleiding van Platipus.

In deze lessen zullen de leerlingen in groepen van drie hun eigen project verzinnen, voorbereiden en uitvoeren in Augmented Reality. Wie weet zit daar een nieuwe soort Pokémon Go app tussen die door duizenden, of zelfs miljoenen gebruikers gedownload zal worden in de app- of Playstore!

In de presentatie gingen Coen en Theo uitgebreid in op wat Augmented Reality nou eigenlijk inhoudt, wat er bij komt kijken en hoe het toepasbaar is. De presentatie werd natuurlijk ondersteund door veel live demonstraties en mooie voorbeelden.

Als AR u nog niet bekend voorkomt is dat niet zo vreemd. Maar of u de naam van de technologie kent of niet, u zult de toepassingen van AR steeds vaker tegen komen. AR is technologie die de echte en de digitale wereld op een heel natuurlijke manier bij elkaar brengt. Zo kun je met een moderne telefoon of tablet of smartglass met een Augmented Reality app extra digitale plaatjes, video of zelfs levensechte interactieve digitale 3D objecten in je omgeving zien verschijnen. In goed uitgevoerde AR is zelfs niet meer te onderscheiden wat "echt" en wat "toegevoegd" is. Niet voor het kunstje, maar echt om in uw leven waarde toe te voegen. AR heeft heel sterk de potentie om iedereen super krachten te geven. Uiteindelijk gaat AR er voor zorgen dat u alles weet wat u moet weten op precies het moment dat u het moet weten. De Hololens van Microsoft is daar bijvoorbeeld een sterk voorbeeld van. Microsoft brengt de toegevoegde waarde van kennis naar nul. Wie een Hololens draagt heeft direct toegang tot de kennis van experts op afstand. Zo kun je via AR instructies krijgen over het repareren van de meest ingewikkelde apparaten zonder zelf enige kennis te bezitten. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos en Platipus is heel benieuwd wat de VWO leerlingen dit jaar weer gaan verzinnen!

Wilt u Augmented Reality zelf eens ervaren? Zoek gerust contact met Platipus voor wat mooie demo's!

Platipus
Hoogstraat 70
3131 BN Vlaardingen
[email protected]
www.platipus.nl

Amboco Tours & Travel Services

Robert Schumanring 15, Vlaardingen

Meer over Amboco Tours & Travel Services →